5 sept. vanaf 19:15 uur geen training op kunstgras.

Vrijdag 25 augustus speelden we de 3e oefenwedstrijd. Doordat er tegelijkertijd in Almelo de profronde bezig was konden we niet over de gehele selectie beschikken ivm met werk.

Hoeve Vooruit is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 4e Klasse en heeft de kwaliteiten om in ieder geval weer voor de bovenste plekken te gaan spelen in de 5e Klasse B.

De selectie voor de wedstrijd bestond uit de volgende spelers:

Harut (k), Vicente (k), Mart, Matthijs, Calvin, Bart, Bas, Steff, Ryan, Lars, Gerrit, Tico, Ties, Kevin Ruinemans, Emrah, Gerjan.

Het begin van de 1e helft was voor beide ploegen nog wat aftasten. Hier en daar werden er wel wat speldenprikjes uitgedeeld maar echt gevaarlijk konden beide ploegen nog niet worden. Wij zakten iets in en lieten in deze beginfase Hoeve Vooruit wat opbouwen. Gaande de wedstrijd vorderde wisten we steeds iets meer druk te zetten op hun helft. Doordat dat zij in een 4-4-2 systeem speelden waarbij de buitenste middenvelders in balbezit bijna bij onze backs stonden, speelden we als ware één op één achterin. Dat deden we vaak prima maar er waren ook momenten dat als we middenveld te weinig de ballijnen eruit haalden richting de voorhoedespelers van Hoeve Vooruit. Hierdoor kreeg Hoeve Vooruit toch wel wat kansjes. Voetballend waren we misschien wel wat beter maar echte uitgespeelde kansen wisten we nu ook weer niet te creëren. Wij waren echter heel gevaarlijk vanuit de omschakeling. Zeker 4 100% kansen kregen we hierdoor maar helaas hadden we het vizier niet helemaal op scherp staan of was de keeper een sta in de weg. Vlak voor tijd door een individuele fout wist Hoeve Vooruit toch nog te scoren en zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand.

De 2e helft wisten we ons vooral in het 1e gedeelte flink te herpakken. Het tempo ging een stuk omhoog en we waren nog wat feller in de duels. Vooral qua middenveld leken we het spel wat meer naar ons toe te trekken. De 1-0 achterstand werd dan ook gauw omgezet in een 1-2 voorsprong. 2 hele, mooie assists van Tico. 1 keer wist Lars daar van te profiteren en de andere keer was het Ties die scoorde.

Omdat op een gegeven moment de vermoeidheid toch wat ging toeslaan was er van tactiek het laatste gedeelte van de 2e helft niet veel meer te zien. Vooral qua omschakeling was het niet altijd even goed. Hoeve Vooruit wist uit zo’n moment nog een keer te profiteren waardoor de 2-2 en tevens einduitslag op het scorebord werd genoteerd.

Kansen kregen we zelf nog meer dan genoeg. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ook Hoeve Vooruit echt nog wel een aantal doelpunten hadden kunnen scoren waardoor de wedstrijd ook zomaar in een 6-6 of 8-10 had kunnen eindigen.

Al met al een hele, interessante wedstrijd. Veel positieve punten gezien waar we weer verder mee kunnen. Mentaal lijken we wel steeds meer te groeien. Ook is er spelplezier en zijn de resultaten tot nu toe nog positief.