Wedstrijdverslag beker AVC Heracles JO8-2G vs Rood Zwart JO8-1
Wedstrijdverslag Dos ‘37 JO8-1 vs AVC Heracles JO8-2G
18 oktober 2019
Veilig naar de club
28 oktober 2019

Een bekerwedstrijd, winnen en je bent een ronde verder, verliezen en je bent klaar!

Wat een gespannen koppies zagen we voor de wedstrijd. Kwam het doordat we voor het eerst een wedstrijd speelden in de knock-out fase, of zou het komen door de tegenstander Rood Zwart die een klasse hoger speelden.
Deze wedstrijd moesten we het doen zonder Finn, die op vakantie was.

Waar we de laatste paar wedstrijden na een paar minuten al het krachtsverschil konden merken, zagen we nu 2 gelijkwaardige teams op de groene mat. De bal ging de eerste paar minuten naar voren en naar achteren met kansen over en weer. Het leek wel of beide keepers een magneet in de handschoenen hadden, elke bal werd gekeerd.

Na 5 minuten werd de brilstand van 0-0 toch doorbroken, Koen brak de score met een geplaatst schot in de linker beneden hoek, 1-0. De spanning bleef voelbaar bij het in grote aantallen aanwezige publiek. Vaders, moeders, broers, zussen, opa’s en oma’s iedereen wilde bij deze spannende wedstrijd aanwezig zijn.
Helaas was de voorsprong maar van korte duur, Rood Zwart kon counteren naar een 1-1. Onze Heraclieden stroopten de mouwen nog eens extra op, ze merkten dat deze wedstrijd niet zomaar gewonnen was.

Na wat aanmoedigingen van de zijlijn ging de zwart witte brigade weer vol frisse moed op jacht naar de voorsprong. Via een vlot lopende aanval over de rechterkant met Anne en Daniël in de hoofdrol kwam de bal voor de voeten van Daan die het leer in de kruising joeg, 2-1!! Met deze stand werd de rust bereikt.

De spelers wisten dat ze in de 2e helft net zo fanatiek moesten spelen als wat ze in de 1e helft deden. De spanning bleef voelbaar bij de spelers en de toeschouwers aan de zijlijn.

Al vlot in de 2e helft maakte Eren een prima actie aan de zijlijn, hij kapte de verbaasde tegenstander van Rood Zwart uit, trok naar binnen toe, gaf de bal voor waar een vrijstaande Stef de bal heerlijk kom binnentikken, 3-1.
Deze 3-1 was voor Rood Zwart het teken om de mouwen nog eens goed op te stropen. Fel gingen ze tekeer op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze vonden ze al snel met een schot in de verre hoek. De spanning was terug. Na deze 3-2 wilden ze gelijk doordrukken om de gelijkmaker te scoren maar een sterk keepende Jesse hield deze gelijkmaker tegen.

Jesse werd zelfs de aangever van de 4-2. Met een verre uit de hand geschoten bal kon Sam op de keeper aflopen. Hij kapte eerst nog de laatste man van Rood Zwart uit en met een pegel in de korte hoek kon hij scoren. Maar nog gaf de tegenstander zich niet gewonnen, weer kwamen ze terug in de wedstrijd vlak voor tijd, 4-3.

De spanning steeg en steeg. Dat voelden de supporters van beide kampen ook. Met ferme aanmoedigingen schreeuwden ze naar hun spelers. Maar die aanmoedigingen van de Heracles supporters kwamen duidelijker over bij haar eigen spelers.
Want vlak voor het eindsignaal was het wederom Sam met een prima actie. Met links en rechts slalomde hij door de achterhoede van Rood Zwart heen en slim tikte hij de bal onder de keeper door, 5-3!!

De volgende ronde was bereikt!! Wat een spanning, wat een strijd van de spelers.
Wie zou de volgende tegenstander worden in de beker. Binnenkort wordt het bekend gemaakt.

Volgende week mogen onze zwart witten weer spelen. Om 8.45 uur zijn we te gast bij De Tukkers in Albergen.