Wedstrijdverslag Dos ‘37 JO8-1 vs AVC Heracles JO8-2G
18 oktober 2019
Wedstrijdverslag beker AVC Heracles JO8-2G vs Rood Zwart JO8-1
21 oktober 2019

Na 2 thuiswedstrijden op een rij mochten we vandaag weer buiten de stadsgrenzen van Almelo onze voetbalkunsten vertonen.
Ditmaal moest de zwarte-gele brigade van Door Oefening Sterk ‘37 uit Vriezenveen de volgende tegenstander zijn die op een nederlaag getrakteerd zou worden door het Zwart-Wit uit Almelo.

Maar zou die overwinning wel mee worden genomen naar Almelo….?? Aan de warming-up van DOS ‘37 te zien hadden zij heel veel vertrouwen in een goede afloop. Maar die warming-up was eigenlijk het enige wat ze goed deden. De scheidsrechter had nog maar nauwelijks op zijn fluitje geblazen of DOS werd al met de rug tegen de spreekwoordelijke muur aangezet.
De eerste de beste aanval van onze ZwartWitten ging via Daniël naar Eren naar Finn die weer diep speelde op Sam die keihard de bal op de keeper afvuurde en zo ons Almeloos trots op een 0-1 voorsprong bracht. Na deze 0-1 bracht hij niet veel later zelfs de 0-2 op het bord.

Hierna was het de beurt aan Koen, Anne en Daniël om zo in de 1e helft op een 0-5 voorsprong te komen, DOS ‘37 werd van het kastje naar de muur weggetikt.
Na deze comfortabele voorsprong nam het team wat gas terug, wat leidde tot wat kansen voor de Vriezeveners maar de sterk spelende Stef op goal stond zijn mannetje met verve.
De leider van Heracles begon al een beetje zenuwachtig te worden door de kansen die DOS kreeg maar die zenuwen werden al snel de kiem ingesmoord door de 0-6 en 0-7 waarnaar DOS toch nog een doelpuntje terugkwam voor de rust tot 1-7.

De 2e helft kwam juist DOS ‘37 verrassend goed uit de startblokken. Na eerst wat strakke reddingen van Jesse moest hij uiteindelijk tot capituleren op een snelle tegenaanval 2-7. De dame en heren van Heracles speelden de 2e helft goed uit door nog wat goals extra te maken voor het meegereisde publiek uit Almelo. Het slotakkoord was van Daan die de 5-11 mocht maken waardoor de zege wederom in de voetbaltas meeging naar Almelo.

Zaterdag aanstaande 19 oktober spelen we thuis voor de beker in de 1e ronde van de knock-outfase. Tegenstander om 9.45 uur op kunstgras Veld 3C is dan Rood Zwart uit Delden.

Kunnen onze Zwart Witten zich plaatsen voor de volgende bekerronde?
Komt allen!! De kaartverkoop aan de bar in de kantine is al begonnen.