VERSLAG AVC Heracles – SV Almelo
VERSLAG Hoeve Vooruit – AVC Heracles
29 augustus 2017
F-League gaat weer van start!
4 september 2017

Zondag 27 augustus 2017

Oefenwedstrijd

AVC Heracles – SV Almelo

 

Zondag 27 augustus stond de oefenwedstrijd tegen 4e klasser SV Almelo op het programma. Na een aantal uitwedstrijden mochten we nu eindelijk thuis spelen. En op een heerlijk grasveld. Na een aantal behoorlijke resultaten moesten we nu aantreden tegen een ploeg die qua niveau een klasse hoger speelt en ook de ambities heeft om daarin een rol van betekenis te gaan spelen.

 

De selectie voor de wedstrijd bestond uit de volgende spelers:

Harut (k), Vicente (k), Mart, Matthijs, Calvin, Thijs, Rogier, Bas, Ryan, Gerrit, Tico, Lars, Emrah, Bart, Kevin Ruinemans, Ties en Dany.

 

Om klokslag 14.00 uur onder prachtige, zomerse omstandigheden mochten we aantreden op een heerlijk grasveld.

Hoewel onze tegenstander nog niet helemaal compleet was qua selectie en zij ook in een andere fase zitten qua conditie (Dit was onze 4e oefenwedstrijd, van SV Almelo de 1e) was het vanaf het begin af aan een hele, boeiende wedstrijd.

Beide ploegen leken niet veel voor elkaar onder te willen doen en ondanks de hitte lag het tempo redelijk hoog. Mooi was om te zien hoe de verschillende speelwijzen elkaar probeerden te bestrijden.

Vanaf de zijlijn werd er fanatiek gecoacht en beide ploegen deden eigenlijk niet veel voor elkaar onder in deze 1e helft. Nadat hier en daar al wat kleine speldenprikjes werden uitgedeeld was het AVC Heracles die de score opende. In de zestienmeter was het Gerrit die het overzicht behield en de bal panklaar legde voor de inkomende en vrijstaande Ryan die met een vlammend schot de 1-0 binnen schoot. Hierna waren eigenlijk alle remmen los, als dat al niet vanaf minuut 1 zo was en wisten wij binnen een kwartier na de 1-0 de score uit te breiden na een 3-0 voorsprong. Vooral de 2-0 was een hoog niveau. Vincente met een verre uitwerp richting de vrijstaande Lars die Gerrit inspeelde. Lars ging diep en Gerrit leverde een heerlijke steekpass waardoor Lars één op één op de keeper van SV Almelo af ging en de 2-0 binnen schoot. De 3-0 was opnieuw een combinatie tussen Gerrit en Lars waarbij eerstgenoemde de aangever was en laatstgenoemde de afmaker.

Vlak voor rust weet SV Almelo de 3-1 te scoren. Uit een vrije trap waarin de spits slim wegloopt, ingespeeld wordt en de bal over de keeper heen weet te plaatsen. Gescoord wordt er hierna niet meer.

 

Na de rust wordt er volop door beide ploegen gewisseld. De ruimtes die SV Almelo in de 1e helft nog weggaf (laatste linie), die zijn er nu minder. SV Almelo dringt vooral in ‘t 1e gedeelte van de 2e helft aan. AVC Heracles krijgt daardoor minder tijd voor een verzorgde opbouw en kiest sneller voor de lange bal. Een aantal momenten waarbij SV Almelo misschien meer uit had kunnen halen maar om nu te zeggen dat ze heel erg gevaarlijk waren, dat ook weer niet. Nadat de storm wat is gaan liggen, gaat de bal eigenlijk steeds meer heen en weer. Ook nu is vooral een conditioneel gebeuren, aangezien van echt goed voetbal niet echt meer sprake is en er vooral heel veel wordt gestreden. Spelers raken steeds meer vermoeid en de omschakeling voornamelijk bij balverlies wordt steeds minder.

10 minuten voor tijd weten dan nog weer te scoren. Na een overtreding op Rogier in de 16 van SV Almelo mag Ryan een strafschop nemen. Deze wordt overtuigend binnen geschoten, 4-1. De koppies bij SV Almelo gaan hierna hangen waardoor er nog geen 2 minuten later de 5-1 wordt binnengeschoten. Een slimme steekbal van Dany wordt op waarde geschat door Tico die wel raad weet met dit buitenkansje.

Hierna volgen er nog een aantal gevaarlijke momenten van SV Almelo waarin ze uiteindelijk één keer weten te scoren,

 

Een prachtig resultaat uiteraard. 5-2 winnen van een ploeg die hoger speelt qua niveau en eigenlijk toch ook wel een beetje een derby.

Beide ploegen maakten er een mooie wedstrijd van waarin elke keer wel iets gebeurde. De neutrale toeschouwer werd in ieder geval getrakteerd op een boeiende pot met voetbal.

Dat we in vorm zijn moge duidelijk zijn. Tot nu toe prima resultaten geboekt en eigenlijk ook prima voetbal op de mat gelegd.

Nu gaan we de bekerwedstrijden in. 3 wedstrijden tegen hoger geklasseerde ploegen met misschien wel meer kwaliteit.

Kijken waar we over een aantal weken weer staan.

 

Doelpunten:

1e Helft

1-0 Ryan Quentemijer (Assist Gerrit Hendriks)

2-0 Lars Ossel (Assist Gerrit Hendriks)

3-0 Lars Ossel (Assist Gerrit Hendriks)

3-1 SV Almelo

2e Helft

4-1 Ryan Quentemeijer (Strafschop)

5-1 Tico Reuvekamp (Assist Dany Meijer)

5-2 SV Almelo

 

Eerstvolgende wedstrijd:

Dinsdag 5 september 2017

1e Bekerwedstrijd

AVC Heracles – VV Bentelo

Aanvang: 20.00 uur

 

Graag zie ik dan al onze (vaste) supporters weer terug. We kunnen jullie steun, zoals altijd, weer goed gebruiken

 

Randolph de Fretes