Wedstrijdverslag BZSV de Blauwwitters – AVC Heracles
Column directeur amateurvoetbal
14 september 2018
Slechte staat Veld 2
18 september 2018

BZSV de Blauwwitters – AVC Heracles
Dinsdag 11 september 2018
Oefenwedstrijd

AVC Heracles heeft gisteravond een prima overwinning geboekt bij BZSV wat uitkomt in 4e zaterdag.
Vooral de 1e helft aan AVC zijde was meer dan prima waardoor we uiteindelijk met 2-6 de winst wisten te pakken.

Opstelling:
Jarno; Luuk (46e Devrim 019-1), Bas, Calvin, Ramon; Ryan (A), Rogier, Ricardo (70e Luuk), Dany (70e Mart K); Mart K (46e Aron), Mart H

Afwezig:
Matthijs (ziek), Steff (blessure), Ties (werk), Gideon (blessure)

Doelpunten:
1e helft
0-1 Mart Keizers (Assist Ricardo Bakker)
0-2 Ricardo Bakker (Afstandsschot)
0-3 Mart van der Heiden (Assist Ricardo Bakker)
0-4 Mart van der Heiden (Assist Ricardo Bakker)
0-5 Mart Keizers (Assist Mart van der Heiden)
1-5 BZSV
2e helft
2-5 BZSV
2-6 Mart van der Heiden (Afvallende bal)

Verslag:


Ondanks de (kansloze) nederlaag tegen Zenderen Vooruit was het vertrouwen voor deze wedstrijd weer flink aanwezig. De groep wordt steeds weer wat completer en met 13 spelers begonnen we met volle moed aan de wedstrijd.
Vanuit de 019-1 mocht Devrim Mercanoglu zijn opwachting maken.
Waar we de laatste weken vooral hard hebben gewerkt aan onze verdedigende taken, het compact staan en de omschakeling bij het veroveren van de bal stonden voor deze wedstrijd vooral de accenten in de opbouw en het creëren van kansen centraal.
Ook hebben we een speelwijze proberen te creëren waarbij de kwaliteiten van dit elftal het meest naar voren komen.

Vanaf minuut 1 zaten we eigenlijk al meteen goed in de wedstrijd en het duurde niet lang voordat we ook daadwerkelijk kansen kregen om te scoren.
Achteraf speelden we een zeer, goede 1e helft met overwicht, dominantie en vooral prettig om naar te kijken.

De 1e grote kans kwam op naam van Ricardo. Rogier nam een vrije trap vanaf links en krulde de bal strak voor waarbij Ricardo de bal snoeihard naast kopte.
Hierna volgt er een hoekschop. Luuk neemt ‘m kort op Rogier die de bal in de 16 krult en Ramon weet te vinden die de bal net naast tikt.
Al snel hierna weten we de 0-1 te scoren. Rogier krijgt de bal aan de linkerkant, weet met een slim balletje tussendoor de diepgaande Ricardo te vinden die met een puntgave voorzet Mart K weet te vinden en die de bal alleen maar binnen hoeft te tikken. Dit was tevens het beginsignaal voor een fase waarbij wij ontzettend veel kansen weten te creëren.
De 0-2 komt op naam van Ricardo. Net schuin buiten de 16 krijgt hij de bal voor z’n voeten en bedenkt zich geen moment en haalt in één keer uit. De bal vliegt er diagonaal in en de keeper is kansloos.

Opnieuw Rogier aan de linkerkant met een voorzet. In 1e instantie wordt de bal verdedigd, Mart H is er echter als de kippen bij en pakt de bal af waarna hij in een riante positie de bal naast schiet.
Hierna wordt Mart H aan de rechterkant diep gestuurd en levert een prima voorzet af op de meelopende Mart K die zijn directe tegenstander te slim af is maar de voorzet helaas wel naast tikt.
Een actie aan de rechterkant waarbij Ricardo de bal tussendoor op Mart H geeft. Laatstgenoemde komt opnieuw met een voorzet alleen wordt ditmaal de goede loopactie van Mart K niet helemaal begrepen. Hier had toch echt veel meer ingezeten.
Ricardo pakt de bal goed af van zijn tegenstander, besluit om zelf te schieten maar zijn schot mist net wat precisie.
Al snel volgt de 0-3. Opnieuw een prima actie aan de rechterkant. Luuk weet Ricardo te vinden, Ricardo weet Mart H te vinden en deze schiet de bal onhoudbaar binnen.
Hierna een actie aan de linkerkant. Mart H houdt de bal vast, speelt ‘m tussendoor op Rogier die met een voorzet komt waarbij Mart K wordt neergetrokken in de 16. De scheidsrechter fluit echter niet voor een strafschop. De afvallende bal komt voor de voeten terecht van Dany die ‘m alleen maar hoeft binnen te tikken maar de bal echter over weet te schieten.
De 0-4 komt op naam van Mart H. Ricardo met opnieuw een assist. Hij weet de diepgaande Mart H te vinden die diagonaal de bal binnen schiet.
De 0-5 wordt gescoord door Mart K. Ricardo met een dieptepass op Mart H die aan de rechterkant weer weet te ontsnappen van z’n directe tegenstander(s) en met een voorzet Mart K weet te vinden die bal simpel binnen tikt.
De 1-5 en tevens laatste wapenfeit van de 1e helft komt op naam van BZSV. Een vrije trap wordt door Luuk niet helemaal op waarde geschat waardoor de linkerspits van BZSV de bal in één keer op zijn pantoffel kan nemen en Jarno zo kansloos laat. Nu moet wel eerlijk gezegd worden dat het een fantastisch doelpunt was.

De 2e helft was van een iets minder niveau.
AVC Heracles wou nog wel maar je zag wel duidelijk dat het gaspedaal wat minder ver ingetrapt werd.
Kansen waren er nog genoeg maar de echte scherpte ontbrak.
Eerst wist BZSV nog de 2-5 te scoren. Een pass vanuit de achterste linie op onze aanvallers waarbij Aron zijn man voor zich laat komen, BZSV komt er heel snel uit en wij staan uit positie waardoor er een aanvaller zomaar binnen kan schieten.
Al gauw komen wij met een antwoord. Ricardo met een actie aan de linkerkant, komt met een voorzet, deze gaat voorbij Mart H maar vliegt tegen de paal aan en de teruggekaatste bal wordt door Mart H binnen geschoten, 2-6.
Hierna wordt er niet meer gescoord door beide ploegen maar krijgt AVC Heracles nog wel zeker mogelijkheden om te scoren. De grootste kans komt op naam van Mart H. Een strakke voorzet van Rogier en Mart H hoeft ‘m alleen maar binnen te tikken maar de keeper van BZSV staat in de weg.

Een prima resultaat. Ondanks de jeugdigheid van de ploeg werden de vooraf gemaakte afspraken nagekomen en zat er veel voetbal in de ploeg. Vele kansen werden er gecreëerd met mooie aanvallen. Daarnaast stond het verdedigend ook prima.
Hier kunnen we absoluut mee verder.

Donderdag wordt getraind en a.s zondag staat al weer de laatste bekerwedstrijd tegen TVO op het programma.
Aanvang: 14.00 uur.

Graag zien we al onze (vaste) supporters dan weer terug.