Wedstrijdverslag AVC Heracles – TVO
Slechte staat Veld 2
18 september 2018
Informatie Jo-8, Jo-9 en Jo-10
25 september 2018

AVC Heracles – TVO

Zondag 16 september 2018

Beker – Poule 61 3e wedstrijd

 

AVC Heracles heeft zijn 3e en tevens laatste bekerwedstrijd met 4-2 weten te winnen van TVO uit Beckum wat uitkomt in 4B. Na een wat aarzelend begin nam AVC Heracles gedurende de 1e helft het initiatief en speelde het fris en fruitig en won het uiteindelijk verdiend van TVO.

Op een redelijk, bespeelbaar hoofdveld en onder zomerse omstandigheden trapten beide ploegen om klokslag 14.00 uur af. Redelijk wat publiek was het op duel des keizers baard afgekomen. Doordat Zenderen Vooruit zaterdagavond al Hoeve Vooruit een flink pak slag had gegeven was het voor AVC Heracles en TVO niet meer dan een oefenwedstrijd als laatste test voordat de competitie volgende week begint. De 1e plaats was voor Zenderen Vooruit. Voor AVC Heracles in ieder geval nog een stukje prestige voor eigen publiek.

Het begin was voor beide ploegen wat aftasten. Iets meer speldenprikjes wat door TVO werd uitgedeeld zonder echt gevaarlijk te worden. AVC Heracles was wat afwachtend. Misschien had dit ook wel met het veld te maken. Even weer een omslag maken vanuit kunstgras.

Nadat AVC Heracles op een 1-0 voorsprong was gekomen, een heerlijke dieptepass van Rogier Dollekamp op de lopende Mart Keizers waarbij laatstgenoemde de keeper van TVO kansloos liet, waren de remmen toch wat los bij AVC. Bewegende middenvelders werden makkelijker gevonden en ook de ruimte achter de laatste linie van TVO werd vaak bestookt met dieptepassen.

Toch was het nog eerst TVO dat op 1-1 wist te komen. Een directe vrije trap op zo’n 20 meter was uiteindelijk Jarno te machtig. Echter wisten wij al gauw weer op 2-1 te komen. Opnieuw ’t tandem Rogier Dollekamp en Mart Keizers. Rogier Dollekamp wist de bal aan de linkerkant te ontfutselen van een tegenstander en wist opnieuw de diepgaande Mart Keizers te vinden die de keeper van TVO opnieuw kansloos achter liet.

Met deze tussenstand gingen we ook rusten.

De 2e helft maakten we wel afspraken om op dezelfde manier door te gaan maar ’t niveau van de 2e gedeelte van de 1e helft wisten we niet meer te behalen. Toch waren we nog wel vrij dominant en creëerden we nog redelijk wat kansen.

De 3-1 werd gescoord door Ryan Quentemeijer uit een strafschop nadat Mart Keizers onreglementair onderuit werd gehaald. Daarvoor werd hij in de diepte gelanceerd door een prima steekpass van Dany Meijer.

De 4-1 was misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Rogier Dollekamp krijgt de bal op het middenveld (helft tegenpartij) en weet met een strakke pass Ryan Quentemeijer te vinden die breed aan de linkerkant van het veld staat. Met een individuele actie weet Ryan Quentemeijer zijn mannetje te omspelen en een puntgave voorzet te leveren op de inlopende Bas Keizers die bal prima binnen kopt. Een aanval uit het boekje ..

Na dit moment, vlak voor tijd weet TVO toch nog de 4-2 te scoren en niet lang hierna fluit de scheidsrechter ook voor het eindsignaal.

Een prima resultaat tegen een ploeg die hoger uitkomt als ons. Daarnaast was het spel bij vlagen prima en stond onze laatste linie ook vandaag weer uitstekend te verdedigen.

We lijken klaar voor de competitie, de sfeer is goed, het team is in balans en we zijn bijna zo goed als compleet.

 

Volgende week wacht dan de 1e competitiewedstrijd uit tegen Manderveen. Aanvang is om 14.00 uur.

Graag zien wij onze (vaste) supporters dan weer.

Doelpunten:

1e helft

1-0 Mart Keizers (Assist Rogier Dollekamp)

1-1 TVO (Directe vrije trap)

2-1 Mart Keizers (Assist Rogier Dollekamp)

2e helft

3-1 Ryan Quentemeijer (Strafschop)

4-1 Bas Keizers (Assist Ryan Quentemeijer)

4-2 TVO (individuele actie)