Nieuwsbrief 17 februari 2022
Aftreden bestuurslid en herbenoeming voorzitter
17 februari 2022
Meidenvoetbal: iets voor jou?
21 februari 2022

Beste ouders, leden, vrijwilligers en alle andere betrokkenen bij AVC Heracles,

Dinsdagavond heeft de overheid de coronamaatregelen verder versoepeld. Per 25 februari aanstaande is het dragen van een mondkapje en de 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. Wie had dat een aantal weken geleden, na deze twee lange coronajaren, kunnen denken! Het lijkt straks bijna weer als vanouds bij AVC Heracles, geweldig!

 

De aangekondigde versoepelingen gaan in stappen:

Tot vrijdag 25 februari is er voor het betreden van de kantine, de toiletten en kleedkamers nog wel een coronatoegangsbewijs nodig. De daar geldende 1,5 meter, het mondkapje bij rondlopen en een vaste zitplaats komen per vrijdag 18 februari te vervallen.

Vanaf vrijdag 25 februari hoeft ook het coronatoegangsbewijs niet meer getoond te worden bij het betreden van de kantine, de toiletten en kleedkamers.
Wel is het nog steeds nodig om met elkaar te blijven opletten zodat we elkaar niet besmetten. Het coronavirus is er nog steeds. Houd je daarom aan de algemene adviezen om verspreiding van het virus te verminderen:

 • heb je corona-gerelateerde klachten (zoals griep- of verkoudheidsklachten, hoofdpijn, hoesten en keelpijn) dan blijf je thuis (en laat je testen);
 • was regelmatig je handen;
 • schud geen handen;
 • nies/hoest in de elleboog.

 

Kantine

Voor de kantine zijn dezelfde regels als voor de horeca van kracht. De kantine van AVC Heracles sluit uiterlijk om 01.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag blijft de kantine gesloten. Op donderdag is de kantine geopend vanaf 18.00, op vrijdag vanaf 18.30 uur, op zaterdag vanaf 08.00 uur en op zondag vanaf 10.00 uur.

Meer informatie over corona en het protocol ‘Verantwoord sporten’ van de KNVB is te vinden op www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen

 

Vertrouwenspersoon bij AVC Heracles

De laatste tijd komen er in het nieuws veel berichten voorbij over grensoverschrijdend gedrag. Helaas komt dit nog vaak voor, zowel in organisaties als ook bij verenigingen. AVC Heracles wil graag een vereniging zijn waar sprake is van een veilig klimaat en een positieve sfeer. Dit betekent dat er wordt opgetreden tegen pesten, discriminatie, ongewenst gedrag en dergelijke.
Sinds enige jaren heeft AVC Heracles ook een (onafhankelijke) vertrouwenspersoon, Nico Bijenhof. Hieronder stelt Nico zich in het kort voor en vertelt hij wat hij als vertrouwenspersoon voor jou kan betekenen.

 

Hallo allemaal,

Mijn naam is Nico Bijenhof en ik ben al een aantal jaren vertrouwenspersoon binnen AVC Heracles. Het is belangrijk dat een club een vertrouwenspersoon heeft, dat zie je maar weer aan alle berichten die je de laatste tijd hoort in het nieuws. Het kan zijn dat jij helemaal niet weet dat jouw club een vertrouwenspersoon heeft. Ik zal mij daarom eerst even kort voorstellen.

Zoals ik al zei: mijn naam is Nico Bijenhof, 58 jaar, getrouwd en woonachtig in Almelo. Ik werk al bijna mijn hele leven in de hulpverlening. Ik heb in het verleden veel met jongeren gewerkt en momenteel werk ik bij Tactus Verslavingszorg. Ik ben niet heel zichtbaar binnen de club. Dat heeft er mee te maken dat ik geen binding met de club heb en daardoor onafhankelijk ben.

Waarvoor kun je bij een vertrouwenspersoon terecht:
Als je vragen hebt over of te maken hebt met:

 • pesten en gepest worden
 • machtsmisbruik en verbale agressie
 • het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort
 • grensoverschrijdend gedrag (machtsmisbruik, verbale agressie, ongewenste intimiteiten): de
 • manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach of gedrag
  dat je als onprettig ervaart
 • een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft
 • de wijze waarop er met jouw kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team
 • twijfels bij jezelf of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is
 • iemand die je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag
 • het beschuldigd worden van eerder genoemd gedrag
 • of je vraag bij de vertrouwenscontactpersoon van AVC Heracles op de juiste plaats is.

Natuurlijk zou het mooi zijn dat je mij niet nodig hebt maar voel jij je, om wat voor redenen dan ook, niet veilig binnen de club, neem dan alsjeblieft contact met mij op. Dan gaan we op zoek naar een voor jou prettige oplossing. Ik zal je melding vertrouwelijk behandelen en alle stappen die gezet worden eerst met jou bespreken. Jouw melding bespreek ik ook niet met anderen binnen de club tenzij jij daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft!

Ik ben bereikbaar via het mailadres: nicojbijenhof@gmail.com

 

Aftreden bestuurslid Mark Klutman en herbenoeming voorzitter Jan Smelt

Tijdens de extra ingelaste Algemene Leden Vergadering van 9 februari is Mark Klutman afgetreden als bestuurslid. Mark heeft zich binnen zijn bestuurstermijn de afgelopen drie jaar meer dan verdienstelijk ingezet voor de club, in de functie van algemeen bestuurslid en als portefeuillehouder van alle zaken omtrent de kantine en accommodatie. Voorzitter Jan Smelt overhandigde Mark een mooie bos bloemen en een diner cadeaubon als dank voor wat hij de afgelopen jaren voor de vereniging heeft gedaan.

Graag bedanken wij via deze weg Mark nogmaals voor zijn inzet en bijdrage de afgelopen drie jaren en bovenal de plezierige en prettige samenwerking!

Op deze ALV is eveneens het aflopen van de eerste bestuurstermijn van Jan Smelt (voorzitter) aan de orde geweest. Jan heeft zich opnieuw benoembaar gesteld voor de periode van drie jaar. Alle (online) aanwezige leden hebben unaniem voor gestemd en Jan veel succes gewenst met deze uitdagende vrijwilligerstaak en bedankt voor de afgelopen drie jaren.

 

AVC Heracles verlengt met Martijn Wessels, Herman Middelkamp nieuwe trainer tweede elftal

Onlangs is de verbintenis met de trainer van ons eerste elftal, Martijn Wessels, met een jaar verlengd. Het bestuur, de TC en de spelersgroep reageerden allen positief op de weg die is ingeslagen en zien de contractverlenging met vertrouwen tegemoet. Wessels zelf reageerde ook positief, en daarmee werd de verlenging bekrachtigd. Wessels zal volgend seizoen beginnen aan zijn vierde seizoen binnen AVC Heracles.

Daarnaast is Herman Middelkamp voor het seizoen 2022/2023 aangesteld als nieuwe trainer voor ons tweede elftal. Middelkamp is onder andere trainer geweest bij Manderveen, Zenderen Vooruit 2 en PH Almelo 2. Ook heeft Herman ooit al eens een jeugdteam getraind binnen AVC Heracles en is dus geen onbekende.

Met het aanstellen van Middelkamp en de verlenging van Wessels hopen wij dat beide elftallen zich komend seizoen weer verder kunnen ontwikkelen.

 

 

Voor nu zeggen wij: tot snel en blijf gezond!

Zwarte-witte groet,
Bestuur AVC Heracles