Extra Nieuwsbrief
Algemene ledenvergadering
26 januari 2022
Mooiste tribune van Overijssel
5 februari 2022

Beste ouders, leden, vrijwilligers en alle andere betrokkenen bij AVC Heracles,

Per woensdag 26 januari heeft de overheid de coronamaatregelen versoepeld. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor ons allemaal!! Het spelen van wedstrijden is weer toegestaan, publiek is weer welkom op onze accommodatie en de kantine gaat weer open. Kortom, het lijkt allemaal weer enigszins normaal te gaan worden…

 

Over de start van de competitie volgt informatie via de trainer/leider en is het programma te vinden in de voetbal app. In deze nieuwsbrief zetten we nog een keer op een rij welke maatregelen van kracht zijn en wat deze voor jullie en anderen betekenen.

 

Algemeen

Wij vragen iedereen om de algemene maatregelen in acht te nemen:

 • heb je corona-gerelateerde klachten (zoals griep- of verkoudheidsklachten, hoesten en keelpijn) dan blijf je thuis (en laat je testen);
 • houd buiten het sporten om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand aan;
 • was regelmatig je handen;
 • schud geen handen;
 • nies/hoest in de elleboog;
 • gebruik zoveel mogelijk een eigen bidon tijdens trainingen of wedstrijden.

 

Op het terrein en in het clubgebouw van AVC Heracles zijn desinfecterende middelen aanwezig en er is voldoende mogelijkheid voor het wassen van handen. In de kantine wordt extra geventileerd.

 

Wij hebben deze nieuwsbrief opgesteld mede aan de hand van het protocol ‘Verantwoord sporten’ van de KNVB (te vinden op www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen). Het gebruik van het gezonde verstand staat voorop en ook nu doen wij weer een groot beroep op jullie eigen verantwoordelijkheid!

 

Het CoronaToegangsBewijs (CTB)

Dit houdt in:

 1. je bent gevaccineerd (en geboosterd) of
 2. je hebt een geldig herstelbewijs of
 3. je bent negatief getest (de test is maximaal 24 uur oud).

Bij controle laat je dit CTB zien samen met je identiteitsbewijs.

 

Wanneer is het CTB nodig?

 1. Het CTB is nodig voor toegang tot de kantine, toiletten en de kleedkamers;
 2. Het CTB moet getoond worden door iedereen vanaf 18 jaar;
 3. Vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn voor het uitoefenen van deze functie hoeven geen CTB te tonen (zoals trainers, leiders, scheidsrechters en barpersoneel).

 

Hoe wordt het CTB gecontroleerd?

Kantine en toiletten: bij binnenkomst meld je je bij het barpersoneel waarbij je aangeeft dat je in de kantine plaats wilt nemen of gebruik wilt maken van het toilet. Je laat vervolgens jouw CTB en ID zien.

Kom je alleen iets te drinken of te eten afhalen in de kantine, dan draag je een mondkapje en hoeft jouw CTB niet gecheckt te worden. In de kantine moet gebruik worden gemaakt van vaste zitplaatsen op 1,5 meter afstand.

 

Kleedkamers: De trainer/leider checkt het CTB van de spelers van 18 jaar en ouder van het eigen team. Dit gebeurt ook door de trainer/leider van de tegenstander (dit zal ook in de voetbalapp van de tegenstanders aangegeven worden).

Wij vragen jullie om begrip en respect als gevraagd wordt naar het CTB. Wees verstandig en volg de regels op die gelden op de accommodatie. Bovenstaande regels zijn eveneens van toepassing op locatie van de tegenstander. Volg ook hier altijd de aanwijzingen van de organisatie op. De app is te downloaden op: https://coronacheck.nl/nl/

 

Mondkapje
Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:
– Binnen faciliteiten op buitensportlocaties, zoals de sportkantine, toiletten en de kleedkamers;
– Mondkapjes zijn verplicht voor publiek dat zich door deze binnensportlocaties verplaatst;
– In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen.

 

Kantine

Voor de kantine zijn dezelfde regels als voor de horeca van kracht.

Dit betekent een sluiting om 22.00 uur en op maandag, dinsdag en woensdag blijft de kantine sowieso gesloten. Op donderdag is de kantine geopend vanaf 18.00, op vrijdag vanaf 18.30 uur, op zaterdag vanaf 08.00 uur en op zondag vanaf 10.00 uur.

 

Bij bezoek aan de kantine controleert het barpersoneel op het CTB. Dit moet getoond worden tenzij er sprake is van het uitsluitend even snel afhalen van eten of drinken.

Voor de volledigheid: Bij alleen afhalen van eten en/of drinken in de kantine is wel een mondkapje verplicht vanaf 13 jaar en ouder.

 

Bezoekers van de kantine hebben een vaste zitplaats op 1,5 meter afstand van elkaar. Bij verplaatsing is het dragen van een mondkapje verplicht.

 

De koffiecorner is met ingang van zaterdag 5 februari weer geopend.

Hopelijk zien wij elkaar allemaal weer snel bij AVC…

Voor nu zeggen wij: houd vol en blijf gezond!

Zwarte-witte groet,

Bestuur AVC Heracles

Samen zijn we sterker!