2e helft

70e minuut: 2-0 Ryan Quentemeijer (Directe vrije trap)

85e minuut: 2-1 Vosta (Strafschop)

90e minuut: 3-1 Tico Reuvekamp (Assist Lars Ossel)

ALMELO – AVC Heracles heeft ook z’n 2e competitiewedstrijd winnend af weten te sluiten. Vosta uit Enschede werd relatief eenvoudig met 3-1 verslagen. Toch hadden we het ons al veel eerder makkelijk kunnen maken maar het scoren van doelpunten bleek ook vanmiddag niet altijd de gemakkelijkste opgave. Kansen creëren we genoeg maar zolang je ze er niet inschiet weet je dat het aan de andere kant altijd gevaarlijk kan gaan worden.

De wedstrijd begon vanmiddag niet gebruikelijk om 14.00 uur. Onze gasten uit Enschede hadden de uitshirts (zwart) meegenomen i.p.v. de gebruikelijke thuisshirts (rood). Hierdoor liep de voorbereiding enigszins wat vertraging op. Ook werd de wedstrijd niet gespeeld op ons hoofdveld (gras) maar besloot de verder goed leidende scheidsrechter tijdens de warming up om de wedstrijd te verplaatsen naar het kunstgrasveld.

Dan zou je denken met onze kwaliteiten dat we dan voetballend het verschil wel zouden maken maar dat was toch echt niet altijd het geval.

Talent voldoende, kwaliteit voldoende, dominantie voldoende alleen belonen we ons gewoon niet snel genoeg door het maken van doelpunten.

Na een vertraging van pak en weg 25 minuten mochten we onder heerlijke, zomerse omstandigheden en onder het toezien van redelijk wat toeschouwers aftrappen. De verhoudingen binnen het veld werden al gauw zichtbaar. Wij mochten en moesten het spel maken en Vosta leunde eigenlijk wat meer achterover. Onze gastheren uit Enschede waren vorige seizoen nog onderin geëindigd en hadden zich afgelopen zomer flink versterkt. Toch was het vooral AVC Heracles wat de klok sloeg en wat voor de spanning moest zorgen. Ondanks het feit dat Vosta de gehele 1e helft eigenlijk vrij tot weinig kansen wist te creëren en ook niet heel gevaarlijk werden moest je toch waken voor gemakzucht. Ondanks het vele balbezit kozen wij af en toe te snel en te makkelijk voor de lange bal. Hiermee speelden we eigenlijk Vosta in de kaart. Tussen de linies door lag er echt wel ruimte maar dan moet je elkaar wel in durven te spelen en eigenlijk ook meer in beweging zijn met elkaar. De keren dat we er tussen door probeerden te voetballen was het ook wel genieten. Dan zie je de surplus aan kwaliteiten en de gretigheid wat het elftal in zich heeft. Een aantal kansen wisten we te creëren via de zijkanten met opkomende mensen. Vosta had daar niet altijd een antwoord op waardoor we eigenlijk genoeg ruimte kregen maar helaas wisten we daar dan niet altijd van te profiteren. Een aantal schoten vanaf de 16 en een paar kansen via onze aanvallers maar we wisten de trekker nog niet over te halen. Vlak voor tijd kregen we opnieuw een hele, grote kans. Lars zette goed door nadat het Steff de bal door had gekopt. De keeper van Vosta reageerde echter te laat en haalde Lars onreglementair neer, Strafschop! Lars ging achter de bal staan en stuurde de keeper van Vosta naar de verkeerde hoek. Dan ga je toch met een fijner gevoel de rust in als je weet dat je voor staat.

Tijdens de rust werd er tactisch gewisseld. Kevin Ruinemans kwam het veld in voor Thijs Blankenstijn waardoor Ryan Quentemijer een linie terugzakte.

Verder werden vooral de positieve punten benadrukt maar dat we ook wel door moesten drukken om zo snel mogelijk de voorsprong te vergoten en de wedstrijd uit te kunnen spelen.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld als waar we de 1e helft mee waren geëindigd. Toch waren we in de 1e fase af en toe slordig in balbezit. Het combinatievoetbal wat we zo graag willen wisten we niet altijd helemaal in de praktijk uit te voeren. Hierdoor lieten we Vosta maar steeds in leven. Bij een hogere balcirculatie en meer beweging zonder bal speel je zo’n ploeg als ware gewoon kapot.

Nadat we opnieuw een aantal mogelijkheden hadden onbenut en flink wat speldenprikjes hadden uitgedeeld kwamen we toch verdiend op een 2-0 voorsprong. Ryan wist uit een directe vrije trap de score te verdubbelen en liet zo de keeper van Vosta kansloos achter. Dan denk je dat het gespeeld is en dat je misschien wel iets achterover kunt leunen en vanuit de omschakeling gevaarlijk kunt blijven. Dat deden we dan eigenlijk ook maar dat scoren bleef uit. Het was juist Vosta die vanuit een makkelijk gegeven strafschop de aansluitingstreffer wist te produceren, 2-1. Hierna kregen we opnieuw genoeg kansen om de score weer uit te breiden naar 2 doelpunten. Meerdere spelers waren hierbij betrokken maar elke keer lag of de keeper in de weg of wel weer een verdediger van Vosta. Het leek wel alsof we niet mochten scoren.

Gelukkig wisten we de allerlaatste aanval van de wedstrijd nog doeltreffend af te ronden. Uit een omschakelingsmoment wist Gerjan met een mooie steekpass de diepgaande Lars te vinden die met zijn snelheid niet bij te benen was de door verdedigers van Vosta. Vanuit onze kant was het Tico die goed aansloot en dan ook de bal panklaar kreeg van Lars waarbij Tico de bal onhoudbaar binnen schoot en zo de wedstrijd definitief op slot gooide.

Gescoord werd er verder niet meer, de scheidsrechter vond het allemaal wel welletjes en de 3 dik- en dik verdiende punten bleven in Almelo.

2 wedstrijden, 6 punten. De start waarop we gehoopt hadden. 4 doelpunten voor en slechts 1 tegen. Een zeer stabiele verdediging + keeper. Een heel dynamisch middenveld en een voorhoede vol individuele kwaliteiten. Dat belooft nog wat.

Het grootste gevaar ligt hem nu in het feit dat we niet te makkelijk moeten gaan denken en waken voor gemakzucht maar het is natuurlijk wel een feit dat we ons geen betere start hadden kunnen bedenken.

Volgende week reizen we richting Langeveen om tegen de plaatselijke trots aan te mogen treden. We hopen dat we dan onze perfecte start kunnen uitbreiden maar we weten ook dat het opnieuw een pittige wedstrijd zal gaan worden.

Hopelijk kunnen we dan voor onze trouwe publiek opnieuw trakteren op vooral een mooie voetbalmiddag en de 3 punten.