6e minuut: Ryan Quentemeijer (Afstandschot, assist Lars Ossel)

16e minuut: Ryan Quentemeijer (Directe vrije trap)

44e minuut: Lars Ossel (Afstandschot)

45e minuut: Lars Ossel (Individuele actie, Assist Bas Keizers)

2e helft

Geen doelpunten

ALMELO – Na het iets wat teleurstellende resultaat van vorige week heeft AVC Heracles de wedstrijd tegen Manderveen eenvoudig weten te winnen. Al bij rust was de 4-0 voorsprong en tevens eindstand bereikt. Met wat meer geluk hadden we deze wedstrijd met minimaal dubbele cijfers kunnen en eigenlijk misschien ook wel moeten winnen. Toch kunnen we tevreden zijn over het feit dat we al vroeg wisten te scoren, wat juist in de vorige wedstrijden ons nog wel eens wat meer moeite koste.

Om 14.00 uur onder prachtige, zomerse omstandigheden mochten we aftrappen op een iet wat drassig hoofdveld. De selectie was over het algemeen fit (Alleen Calvin Vermeulen ontbreekt nog) en alle ingrediënten waren opnieuw aanwezig om er weer een leuke en aantrekkelijke pot van te maken. Daar heb je uiteraard wel 2 teams voor nodig en al gauw bleek dat wij het spel moesten gaan maken en Manderveen achterover leunde, de linies kort hield en hoopte op een snelle uitbraak.

Vooraf was al besproken dat we vol druk zouden zetten op onze gasten om in ieder geval zo snel mogelijk te kunnen scoren en misschien ze wat meer uit hun comfortzone proberen te lokken. Daarnaast is het ook makkelijker voetballen als snel weet te scoren zodat de druk van het juist moeten scoren er wat van af is.

Ook was er weer redelijk wat publiek op dit duel afgekomen, ondanks het feit dat ook Heracles Almelo moest spelen, waardoor je ook naar hun toe wat verplicht bent.

We begonnen meteen scherp aan de wedstrijd. Al binnen een paar minuten wisten we een aantal mooie aanvallen op te zetten. Vooral de grote kans van Steff Hoekstra en het ½ keer raken wat vooraf ging had meer verdiend. De druk was hoog richting het doel van Manderveen en al gauw kregen we wat hoekschoppen mee. Daarbij viel op dat we veel variaties toepasten waar Manderveen het toch zeer lastig mee had. Uit één zo’n variatie wist Lars Ossel de slim vrijlopende Ryan Quentemijer te vinden die de bal goed klaarlegde en de bal vanaf de zestienmeterlijn binnen wist te schieten, 1-0. Hierna gingen we vrolijk door met het creëren van kansen, waarbij het opviel dat we snel de diepte zochten met lopende mensen en ondanks het matige veld het balletje lekker lieten gaan. Na weer een aanval werd Tico Reuvekamp onreglementair onderuit gehaald, randje zestienmeter. Ryan Quentemeijer ging achter de bal staan en wist wel raad met dit buitenkansje, 2-0.

Dan zijn er 16 minuten gespeeld en sta je met 2-0 voor en waar je vooraf voor getekend had. Ondanks het feit dat we een overwicht hielden en nog genoeg kansen wisten te creëren zag je toch dat we wat makkelijker werden. We zaten er niet altijd meer kort op, qua duels dan, en we gaven ze te veel vrijheid in de opbouw. Ook verdedigend was het niet altijd even stabiel, juist datgene waar we normaal zo goed in zijn, en het leek toch echt even of er wat gemakzucht in de ploeg kroop.

Manderveen daarentegen wist eigenlijk niks te creëren maar was wel wat dreigend met vooral de standaardsituaties. Gelukkig kwamen we daar ongeschonden uit en wisten we het in de laatste fase van de 1e helft weer op te pakken. Daarbij moet je ook wat geluk hebben en natuurlijk ben je dan ook afhankelijk van individuele kwaliteiten en daar hebben wij er gelukkig genoeg van.

Vlak voor rust was het aan de linker zijkant waarbij Tico Reuvekamp het weer op de heupen kreeg, redelijk wat mannetjes voorbij liep en de ½ zocht met Lars Ossel. Dit verliep niet helemaal goed maar Lars Ossel besloot om de afvallende bal in één keer op de pantoffel te nemen en liet de keeper van Manderveen kansloos, 3-0.

En in de laatste minuut wisten we ook nog de 4-0 te scoren. Bas Keizers wist vanuit de laatste linie met een prachtige dieptepass Lars Ossel te vinden die slim weg was gelopen van z’n directe man en zo één op één op de keeper af ging en bekeken binnen schoot.

Over de 2e helft kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Gescoord werd er niet meer. Er werd wel volop gewisseld om zo iedereen z’n speelminuten te gunnen maar het spel zelf werd eigenlijk met de minuut minder. Manderveen wist bijna niet over onze middenlijn te komen en was eigenlijk met man en macht aan het verdedigen. Ondanks het feit dat we het wel goed vonden wisten we zeker nog wel 6 100% kansen te creëren maar geen van deze wisten we doeltreffend te benutten. En dat is jammer omdat er zo natuurlijk een veel hogere score had kunnen uitvallen.

Om 15.45 uur vond de scheidsrechter het ook wel mooi geweest en de 3 punten bleven in Almelo.

4 wedstrijden, 10 punten. 10 doelpunten voor en 3 tegen. We hadden slechter kunnen beginnen.

Achteraf zijn we ook gewoon blij en tevreden met de 4-0. Het positieve is dat we juist nu snel wisten te scoren zodat we het ons wat makkelijker wisten te maken maar we hadden natuurlijk ook veel meer doelpunten kunnen maken want de kansen hiervoor waren er absoluut.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Het Centrum uit Enschede.

We hopen dat we dan onze goede start kunnen uitbreiden maar we weten ook dat het opnieuw een pittige wedstrijd zal gaan worden.

Hopelijk kunnen we dan onze trouwe publiek opnieuw trakteren op vooral een mooie voetbalmiddag en de 3 punten.