Zorg dat je goed zichtbaar bent
Het Sportdepot Almelo
2 oktober 2019
Wedstrijdverslag avc Heracles JO8-2G vs Fleringen JO8-1G
7 oktober 2019

Op 27 oktober wordt de klok een uur terug gezet. Het is dan eerder donker. Dus ook wanneer onze jeugdleden op de fiets naar de club gaan. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen als ze niet goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Veilig Verkeer Nederland en 100% Football gaan hier van 28 t/m 31 oktober aandacht voor vragen met de actie “100% zichtbaar naar je voetbalclub”.

Jeugdleden zichtbaar door 100% Football
Op 28 oktober en 29 oktober van 18.30 tot 20.30 uur, zal er een promoteam op de vereniging aanwezig zijn. Het promotieteam bestaat uit medewerkers van Veilig Verkeer Nederland en 100% Football. “Zorg dat je goed zichtbaar bent”, is de boodschap. We gaan controleren of spelers goede verlichting hebben en waar nodig ter plekke nieuwe fietslampjes monteren. Ook gaan we met een nieuwe lichtgevende spray zorgen voor extra zichtbaarheid. Uniek en net op de markt, we verwachten dat de jeugdleden dit erg leuk gaan vinden. Zie bijgaand filmpje van deze coole verlichtingsspray. Dit is dus een leuke actie voor jullie jeugdleden!

 Ps: Deze actie wordt overigens zowel provinciaal als landelijk ondersteund door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Deze nieuwe vorm van samenwerking en zichtbaarheid (reflecterende spray) spreekt de minister erg aan waardoor ze deze actie persoonlijk zal aftrappen. Veilig verkeer Nederland en de provincie zullen daarom voor veel persaandacht zorgen, zowel landelijk als lokaal.