Woord van de voorzitter
Klein klusteam van AVC hard aan de slag
6 september 2019
Verslag AVC Heracles JO11-4 – SV Almelo
9 september 2019

DE KOP IS ERAF, WE ZIJN WEER BEGONNEN!
Woord van de voorzitter, september 2019

Beste AVC-ers,

De kop is eraf, we zijn weer begonnen aan een nieuw voetbalseizoen. De afgelopen week hebben we gezien dat onze spelers en speelsters vol enthousiasme en gedrevenheid zijn begonnen met de bekerwedstrijden en de trainingen. In deze nieuwsbrief is het een goed moment om terug te kijken naar afgelopen seizoen en alvast vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen.

Terugblik
Bij ons, AVC Heracles, is afgelopen seizoen een jaar geweest van verandering en ontwikkeling op diverse vlakken. Zo heeft er niet alleen een bestuurswissel plaatsgevonden halverwege het seizoen, maar is eveneens het besluit genomen om na 116 jaar voetbal op de zondag met onder andere ons vlaggenschip, het eerste, naar de zaterdag te gaan met een nieuwe trainer en een ambitieus jong elftal. Daarnaast is onze vereniging het afgelopen seizoen wederom sterk gegroeid en lijkt deze groei zich voor het nieuwe seizoen nu alweer door te zetten, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Dankzij een actieve technische commissie is het selectievoetbal tot JO11 voor komend seizoen afgeschaft en dat maakt onze vereniging zelfs uniek in Nederland. Daarnaast zijn er afgelopen seizoen 14 trainers geslaagd voor de trainerscursus bij de KNVB, zodat wij het merendeel van de jeugdteams kunnen voorzien van een gediplomeerde trainer voor het komende seizoen. Komend seizoen zetten we overigens in op nog meer gediplomeerde trainers om zo de kwaliteit van het voetbal binnen onze vereniging nog verder te versterken. Midden juni zijn wij gastheer geweest van een groot Europees voetbalfeest van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het KWF heeft gebruikt gemaakt van ons terrein voor hun “Samenloop voor hoop” en ten slotte hebben wij ons seizoen afgesloten met het Almeloos Feestje. Op het maatschappelijke vlak is onze club dus eveneens groeiende.

Bovenstaande is blijkbaar voor de buitenwereld ook niet onopgemerkt gebleven, want wij zijn uitgeroepen tot club van het jaar in de gemeente Almelo en in de top drie van de provincie Overijssel geëindigd.

Vooruitblik
Voor komend seizoen zijn de indelingen van alle teams bekend, is de kleding uitgedeeld en zit de eerste bekerwedstrijd er voor de meesten op. In totaal zijn wij met maar liefst 40 veldteams vertegenwoordigd in de verschillende competities.
Onze club leeft dus als vanouds, groeit en bloeit!

Zijn er dan veel zaken veranderd? Het antwoord is ja en nee.

Ja, want ons eerste (en ook het tweede en derde) speelt nu op de zaterdag. Wij hopen dat velen, jong en oud, bij hen komen kijken, zodat wij met ons vlaggenschip wellicht komend seizoen al mee kunnen draaien in het linker-rijtje.
Verder is tijdens de diverse informatieavonden in juni en op de Algemene Ledenvergadering gesproken met de leden, ouders en vrijwilligers over de groei van AVC Heracles en de noodzaak en bereidwilligheid om te helpen bij onze club. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de “verplicht vrijwillige bardiensten” voor ieder team. Tijdens vermelde avonden is hier door een ieder positief op gereageerd, want wat is immers 6 uur vrijwilligerswerk voor een heel voetbalseizoen verdeeld over een heel voetbalteam (of hun ouder(s))? Dus geen verplichting als individu maar als collectief, samen zijn we immers sterker… Afgelopen week is hieromtrent een column geplaatst door I.N. Kopper (geen bestuurslid), hierop kwamen de nodige reacties binnen op sociale media. Naar nu gebleken is, is het dus blijkbaar makkelijker om te reageren via dat medium dan tijdens de diverse avonden je mening te geven of aanwezig te zijn. Als bestuur vinden wij het goed te lezen dat een ieder kritisch is, dat houdt je immers scherp, maar maak deze kritiek onderling niet te persoonlijk en hou het vooral netjes. Voor het overige kan ik hier aan toevoegen, dat deze heer of dame ons elke maand van een (scherpe) column zal voorzien.

Nee, voor het overige is er niet veel veranderd. Het is en blijft een geweldig en plezierig spelletje met een aantal spelers/speelsters op het veld die achter een bal aan rennen en proberen één goal meer te maken dan de tegenstander, zonder het oponthoud van de VAR. Het is nog steeds een gezellig en sportief spelletje waar iedereen een mening over heeft, hoe groot of klein een club ook is.
Een mooi spelletje waar vanavond tegen Duitsland weer 17 miljoen bondscoaches hun mening over zullen geven..

Ik wens een iedereen een geweldig, plezierig, gezellig, sportief en mooi voetbalseizoen. Wij hebben er heel veel zin in en laten we er samen een fantastisch seizoen van maken!

Met Zwart-Witte groet,

Jan Smelt
Voorzitter AVC Heracles
“AVC Heracles, samen zijn wij sterker!”