25 augustus 2016
Mededeling aan leiders en trainers van de kleding commissie
5 september 2016

Luctor et Emergo (F2) – AVC (F4): 6 – 0  (4-0)

Luctor et Emergo oftewel “Ik worstel en kom boven”. Dat is precies wat er met onze gladiatoren gaat gebeuren. Momenteel worstelen ze even met het voetballen op een groot veld en oudere tegenstanders, maar gezien de inzet en de baltechniek die ze hebben, komen ze boven. De strijders werden door fotografe Kim vast gelegd voor het nageslacht, omdat we met Santi nu ook compleet waren.

Luctor had hun eerste wedstrijd gewonnen met 3-5 en was op deze vroege zaterdagmorgen (heerlijk, dan heb je wat aan je dag J)  gastheer om onze manschappen te ontvangen tijdens onze eerste echte officiële uitwedstrijd. Veel spelers van ons waren naar de Almelose Voetbaldagen geweest en hebben daar veel geleerd en getraind, maar waren ietwat vermoeid.

Nadat we op een 1-0 achterstand kwamen schoot Rienke nog op de binnenkant paal, waarna er uit de tegenaanval helaas een tegentreffer ontstond. Nog voor rust werd het 4-0 en na een verfrissende fruitspies van Dzemilia, traden we aan voor de 2e helft. Daan kon nog wat aanvallen van zich af slaan, maar kon niet voorkomen dat Luctor nog 2x het doel trof. Onder aanvoering van de jarige Omer werd er wederom voor elke kunstgrasspriet gestreden en achterin bewaakten David, Aeron en Niek het fort. Op het slagveld probeerden Levi, Ties, Rienke, Santi en Lex beter samen te spelen dan in de vorige partij, dat zeker al weer beter ging. Het plezier spat er ook vanaf bij jullie en hebben we in ieder geval de penalty’s gewonnen na afloop. Woensdag weer trainen en dan start ook de keeperstraining van Daan. Stap voor stap komen we er wel hoor.