Voorbereiding + Oefenwedstrijd tegen de Almelose Selectie.
In memoriam – Henk Elfering
3 juli 2017
Bedankt Jolanda
12 juli 2017

Met een vrij, grote groep (±25 spelers) hebben we van 13 juni t/m 30 juni een zestal trainingen afgewerkt. Dit om o.a. alle spelers aan het werk te kunnen zien en nieuwe selectie te vormen om volgend jaar voor de prijzen mee te kunnen gaan spelen.

Een aantal spelers was nieuw bij de club, een grote groep talenten wat vanuit de 019-1 aanschoof en wat spelers vanuit het 2e die allemaal voor hun kans wilden gaan. Daarnaast bleef voor het grootste gedeelte de (oude) selectie intact waardoor de concurrentiestrijd flink was toegenomen.

Allemaal positief nieuws natuurlijk.

Onder leiding van een nieuwe technische staf werd er fanatiek getraind. Uiteraard moeten zowel de spelers als de trainers voorzichtig aan elkaar wennen maar over het algemeen waren de geluiden vrij positief.

 

Na deze trainingsstage werden de 1e afvallers bekendgemaakt.

Voorlopig is gekozen om met een groep van 22 spelers (20 veldspelers + 2 keepers) de maanden augustus en september door te gaan. Dit om de concurrentie onderling flink te verhogen en de spelers constant scherp te houden om zo te blijven vechten voor hun plekje.

Waarschijnlijk zullen er nog een aantal spelers af gaan vallen maar dat zal t.z.t. wel bekeken gaan worden.

 

Als toetje gingen we met de nieuwe selectie een oefenwedstrijd spelen tegen de Almelose Selectie. Deze wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld bij Luctor Et Emergo waar we overigens prima werden ontvangen.

De Almelose Selectie herbergt dit jaar een aantal zeer, goede, individuele spelers en dat was ook wel te zien tijdens de wedstrijd. Ook deden er 2 spelers van ons met deze selectie mee.

Alle spelers kregen minimaal een helft speeltijd en sommige hadden nog niet eerder met elkaar gespeeld. Ook zijn er natuurlijk weer nieuwe ideeën vanuit de staf waardoor het allemaal nog niet op de juiste plek valt.

De Almelose Selectie heeft uiteindelijk op basis van de 1e helft verdiend gewonnen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de uitslag wel enigszins geflatteerd is aangezien wij in de 2e helft de rug absoluut gerecht hebben en meer dan genoeg 100% kansen hebben weten te creëren.

Ook in de 1e helft waren er genoeg aanknopingspunten waar we op verder kunnen maar we kunnen vooral tevreden zijn over de 2e helft waarin we niet veel minder waren dan de Almelose Selectie die echt wel een aantal spelers herbergen die op een redelijk, hoog niveau hebben gespeeld.

 

Uiteindelijk is de wedstrijd geëindigd in een 4-1 overwinning voor de Almelose Selectie waarbij het doelpunt van de kant van AVC Heracles op naam kwam van Kelly Remisio de Carvalho.

 

Het voetbalseizoen is nu definitief afgelopen en de spelers en staf krijgen hun welverdiende vakantie.

 

Op dinsdag 8 augustus gaan we weer van start en zal ik jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom het 1e.

 

Randolph de Fretes