HNDB verslag AlmeloosFeestje
AlmeloosFeestje groot succes!
12 juli 2015
De Mini’s gaan weer trainen!
17 juli 2015

Alle ingrediënten voor een fantastisch middagje waren aanwezig: prachtig weer, bier en de strijd tussen Heracles en de Almelose amateurs. De speelwei aan de Bornsestraat loopt aardig vol. Op de oalewetse houtentribune is rond de klok van twee amper nog een plek te bespeuren, wat rest zijn de plekken in de felle zomerzon, strak aan het veld.

De eerste goudgele rakkers glijden naar binnen bij de toegestroomde supporters. Na het fantastische slot van vorig seizoen en de hernieuwde selectie en thuishaven van Heracles, snakken de supporter naar de nieuwe jaargang. De eerste vijf minuten waren van zwart-witte zijde alles behalve hoopvol. Onwennige misbaksels van passes waren geen uitzondering, met als dieptepunt een pass van Aktaou die linea recta over de zijlijn naast hem rolde.

De profs begonnen met de tweede keuzes binnen de lijnen. Nieuweling Gino Bosz droeg de kapiteinsband en bewees een verdedigende leider te zijn. Waar Bas Sibum tijdens de start van vorig seizoen bewees het voetballend niet te kunnen bijbenen, bewees de Drent tijdens het Almeloos Feestje dat het tactisch nog dik voor elkaar is. De kale middenvelder nam het team op sleeptouw en zette poppetjes op de juiste vierkante meter.

De Almelose amateurs begonnen goede moed en speelden vooruit. Met creatieve middenvelder Roling voorop, hij kreeg genoeg tijd om zijn collega’s weg te sturen en voor gevaar te zorgen. Heracles’ testspeler Neustädter moest dan ook alle zeilen bijzetten om op de been te blijven. Met een schandalige tackle over de bal, zorgde de Duitser voor veel verbijstering langs de boarding. Een onnodig harde overtreding. Luinge had de kaarten in het kleedlokaal laten liggen en deed het de zaak met krachtige taal af. Een grijze man van een jaar of zestig ziet de grote verdediger graag weer vertrekken. “Komt van Twente hè? Hebben we al genoeg, nee teveel van.”

Toch bleken de amateurs geen partij voor de profs. Heracles kwam na ruim tien minuten spelen op voorsprong door Rick Hemmink. Binnen vier minuten na de openingsgoal hadden Sibum en Gosens de score uitgebreid, 3-0. Nieuwbakken spits Gladon deed ook een duit in het zakje en schoot de 4 en 5-0 binnen. Wat direct de ruststand bleek.

Als de voetballende kinderen weer van het veld zijn gestuurd, kan de tweede helft beginnen. Beide teams komen met een geheel ander team de wei in. Heracles speelt de tweede helft met het beoogde basisteam. Het publiek is het met elkaar eens, dit Heracles is beter en moet vaker dan vijf keer doel treffen. Dat klopt, het regende kansen voor de profs. De aanvallen van John Stegemans ploeg eindigden veelal bij de uitstekend keepende Julian Bakker. De doelman die een meter kleiner is dan zijn voorganger, maar dat met zijn katachtige reacties meer dan voldoende compenseerde.

Oussama Tannane liet zien weer zin te hebben in het nieuwe seizoen. De speeltuinvoetballer was gedreven, maakte zijn acties en had oog voor zijn teammaten. Toch was het niet de buitenspeler die de zesde treffer maakte, die liet Woutje Weghorst namelijk aantekenen. Het regende zonnestralen én kansen aan de Bornsestraat. Het publiek kon zeven minuten voor tijd pas juichen voor een doelpunt van Tannane en het slotstuk was voor Darri die de achtste van de middag scoorde.

De vakantietripjes zaten blijkbaar nog bij de heren in de benen, de scherpte zal ongetwijfeld nog wel komen. Volgens Stegeman ligt dat vooral aan de nieuwe speelstijl. Het spel moet beter en sprankelender worden. De supporters zijn voorlopig tevreden, bij vlagen goede aanvallen en na de wedstrijd onbenullig aan de plastic bekertjes gevuld met bier.