Verslag Berghuizen jo11-2m AVC Heracles jo11-4
1 oktober 2019
Wedstrijdverslag Heracles JO8-2 G
2 oktober 2019

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen De Zweef in Nijverdal op het programma. Het is altijd met uitwedstrijden leuk om te zien dat er aardig wat Almelose supporters op het duel waren afgekomen. In tegenstelling tot de vorige week, de wedstrijd tegen ATC’65, zullen zij zich dit duel wel vermaakt hebben. De punten bleven helaas in Nijverdal, maar een vermakelijke wedstrijd was het zeker. Uitslag 4-2.

Op een spekglad veld, het nieuwe kunstgrasveld, mochten de Heraclieden vandaag aantreden tegen gastheer De Zweef. Ook De Zweef komt dit seizoen voor het eerst uit met een prestatie team op zaterdag. De basis voor dit team is het zondag-2 team van de afgelopen seizoenen, uitkomend in de reserve Hoofdklasse. Aangevuld met onder andere spelers van zondag-1 en spelers van buitenaf. Mede hierdoor wordt De Zweef door menig kenner getipt als een van de titelkandidaten.

De wedstrijd begon stormachtig. De Zweef zette in de eerste minuut van de wedstrijd direct aan aanval op, maar door goed keeperswerk van Jarno belande de bal via de lat weer het veld in. De toon is gezet. Gelukkig reageerden de zwart-witten goed. In de 7e minuut kreeg AVC Heracles een corner. Met een mooie trap wist Rogier het hoofd van Calvin te vinden. Calvin kopte de bal perfect in het doel; 0-1. Hierna golfde het spel op en neer. De beste kansen waren voor AVC Heracles. Mart vdH en Stijn waren het dichts bij een doelpunt. Helaas troffen beide net geen doel. De Zweef wordt langzaam sterker en ook zij krijgen mogelijkheden. Toch lijken we te gaan rusten met een 0-1 voorsprong. Tot het moment in de 46e minuut. We krijgen een corner tegen. Deze wordt in eerste instantie nog verwerkt. Maar het balbezit is voor de Zweef. Met een harde zwabberbal vanaf “rand 16” haalt de nummer 10 uit, net buiten bereik van Jarno. Via de binnenkant van de paal vliegt de bal het doel in. We gaan rusten met een 1-1 stand.

Het tweede bedrijf was nog nauwelijks 1 minuut oud en De Zweef kreeg een kans. Deze werd door nummer 9 en nummer 10 van De Zweef goed uitgespeeld. De spits van De Zweef kon ongehinderd binnen tikken. Binnen een minuut na de thee keken we aan tegen een 2-1 achterstand. De Heraclieden raken niet in de war. Blijven taken goed uitvoeren en krijgen vanuit het goede druk zetten en omschakelen kansen. In de 55e minuut krijgt de sterk spelende Talha de bal op zo’n 20 meter van doel. Hij ziet de keeper iets te ver voor het doel staan en met een goed en geplaatst schot weet hij de keeper van de Zweef te verschalken; 2-2. Het is een leuke en vermakelijke wedstrijd voor de supporters. Echter vond scheidsrecht Vos de wedstrijd nog niet vermakelijk genoeg. De Zweef krijgt een vrije bal, de scheidsrechter geeft aan bij de Heraclieden dat er gewacht moet worden op het fluitje. Echter neemt de nummer 10 van De Zweef de bal voordat de scheidsrechter heeft gefloten. Jarno was te laat op positie en de bal vliegt tegen de netten. AVC Heracles is boos en wil dat de bal overgenomen moet worden. De scheidsrechter gaat hier niet in mee en keurt het doelpunt goed. Hetgeen de 3-2 betekende.

De minuten daarna zijn rommelig. AVC Heracles komt niet meer tot kansen en De Zweef komt er bij vlagen gevaarlijk uit. In de 63e minuut wordt de rechtsbuiten van de tegenstander gelanceerd. Ramon voelt zich genoodzaakt om aan de noodrem te trekken en wordt met rood van het veld gestuurd. Helaas komen we vanaf dat moment slechts spaarzaam aan goede aanvallen toe. De Zweef profiteert van de omschakeling. De linksbuiten komt oog in oog met Jarno en faalt niet; 4-2. Met 10 man op het veld heeft AVC Heracles het moeilijk, maar ook De Zweef gaat slordig met het balbezit om. In de 87e minuut komt er nog een snelle uitbraak van de Nijverdallers. Ryan maakt een op het oog lijkende grove overtreding, mede veroorzaakt door het spiegelgladde veld. Ook hij wordt met rood naar de kleedkamer gestuurd. De wedstrijd bloedt dood en de scheidsrechter maakt er dan ook snel een eind aan.

Helaas wisten we geen goed resultaat te halen in Nijverdal. Echter biedt de strijdwijze perspectief voor de toekomst. Komende week spelen we wederom een uitwedstrijd. Dit maal in Borne tegen BZSV De Blauwwitters. Aftrap 14:30 uur. We hopen onze supporters daar weer te zien en ons aan te moedigen richting de eerste 3-punter in de competitie.