Verslag AVC La Premiere – AVC Heracles
Digitale spelerspassen
13 juli 2017
5 sept. vanaf 19:15 uur geen training op kunstgras.
24 augustus 2017

Dinsdag 15 augustus 2017

Oefenwedstrijd

AVC La Première – AVC Heracles

 

Na een 3 tal trainingen stond vanavond al de 1e oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was AVC La Première wat tevens bij ons in de competitie zit. De wedstrijd werd overigens gespeeld op een nieuw kunstgrasveld in het stadion van Heracles Almelo. Veel supporters hadden de weg gevonden naar deze wedstrijd waardoor er een mooie ambiance ontstond om te mogen voetballen.

 

De selectie voor deze wedstrijd bestond uit de volgende spelers:

Harut (k), Vincente (k), Mart, Matthijs, Bart, Luuk, Thijs, Rogier, Ryan, Steff, Gerrit, Kevin R, Lars, Kelly, Mart (019-1), Bas.

 

Een nieuwe speelwijze, andere ideeën, nieuwe spelers en (misschien) een concurrent voor de prijzen straks in de competitie. Voor deze wedstrijd was in ieder geval het belangrijkste om minuten te maken, de conditionele prikkel, werken aan de speelwijze en het worden van een team.

 

Al met al kunnen we over veel zaken tevreden zijn. Als eerst het resultaat. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 2-3. Leuk en aantrekkelijk voetbal is uiteraard een pre maar het gaat natuurlijk ‘gewoon’ om de punten.

Vanzelf ging het allemaal niet maar ik denk dat we in verschillende fases van de wedstrijd behoorlijk voetbal hebben laten zien. Het tempo en het sneller beslissen met en zonder bal, kan en moet misschien nog wel veel beter maar voor een 1e oefenwedstrijd en 3 trainingen kunnen we hierover niet ontevreden zijn.

De felheid was duidelijk aanwezig, de duels werden (redelijk) mannelijk uitgevochten en het voetbal in balbezit tot aan de 16 meterlijn van de tegenstander was het echt niet onaardig.

Eerder beslissen qua schieten en het willen scoren zijn daarin nog wel verbeterpunten maar ook hierin hebben we genoeg potentie en dit lieten we tijdens de wedstrijd ook wel zien.

 

In verdedigend opzicht maakten we prima beslissingen. Achterin voetballen in de zone waarin onderlinge coaching zeer belangrijk is. Uiteraard kreeg La Première echt wel kansen om te scoren maar of ze hadden het vizier niet op scherp of de keeper was een sta in de weg.

 

Zelf wisten we 3 keer te scoren. Lars Ossel scoorde na goed druk zetten en het veroveren van de bal de 0-1. Ryan Quentemeijer wist een vrije trap in één keer te verzilveren en Mart van der Heiden van de 019-1 wist een afvallende bal er in te schieten.

 

Een tevreden gevoel wetende dat de selectie nog niet eens compleet was. Nog genoeg potentie wat er bij komt waardoor de toekomst er echt wel rooskleurig uit ziet.

Vrijdag wordt er weer getraind en aankomende zondag staat al weer de 2e oefenwedstrijd op het programma.

 

Doelpunten:

1e Helft

0-1 Lars Ossel

1-1 AVC La Première

1-2 Ryan Quentemeijer

2e Helft

1-3 Mart van der Heiden

2-3 AVC La Première

 

Eerstvolgende wedstrijd:

Zondag 20 Augustus 2017

VV Haaksbergen – AVC Heracles

Aanvang: 11.00 uur

 

Graag zie ik dan al onze (vaste) supporters weer terug. We kunnen jullie steun, zoals altijd, weer goed gebruiken

 

Randolph de Fretes