Verslag 2e bekerwedstrijd Zenderen Vooruit 1 en AVC Heracles
1e bekerwedstrijd AVC Heracles – Hoeve Vooruit
10 september 2018
Verslag bijeenkomst 12-09-2018
13 september 2018

Zenderen Vooruit – AVC Heracles

Zaterdag 8 september 2018

Beker – Poule 61 2e wedstrijd

AVC Heracles is afgelopen zaterdagavond tegen een 3-0 nederlaag aangelopen. In Zenderen was 4e klasser Zenderen Vooruit een maatje te groot. Ondanks het gemis van een flink aantal (basis)spelers gaf AVC Heracles goed partij zonder echt grote kansen te creëren.

Opstelling:

Jarno (k); Colin (019-1) à 70e Bo (019-1), Matthijs, Calvin, Ramon; Luuk, Ricardo, Bas, Ryan (A) à 30e Aron; Dany, Mart K à Devrim (019-1)

Zenderen Vooruit, een ploeg die een flink aantal jaren bij AVC Heracles in de 5e klasse bivakkeerde komt tegenwoordig uit in 4A en beschikt over een meer dan prima ploeg. Fysiek sterk, gevaarlijke aanvallers, bewegende middenvelders en gewoon een hele, leuke ploeg om naar te kijken.

Voor deze wedstrijd konden wij niet beschikken over de volgende spelers: Steff (blessure), Mart H (geschorst), Rogier (geschorst), Ties (werk) waardoor er opnieuw talentvolle spelers uit de 019-1 mochten spelen. Ditmaal gingen Bo Tieman, Devrim Mercanoglu en Colin Lubbelinkhof mee waarbij laatstgenoemde zelfs in de basis begon.

Mooi voor de club, goed voor de toekomst en prima om nu al zulke jonge spelers aan het werk te zien bij het 1e.

Vooraf werden er afspraken gemaakt over de speelwijze waarbij er vooral de nadruk werd gelegd op het compact verdedigen, weinig ruimte weggeven tussen de linies en proberen gevaarlijk te worden bij omschakelmomenten.

Het 1e gedeelte van de 1e helft ging dit eigenlijk ook prima. We gaven vrij weinig weg (uiteraard waren er wat speldenprikjes van Zenderen Vooruit) en uit één zo’n moment van het veroveren van de bal waren we gevaarlijk. Een prima lange pass op de diepgaande Bas waarbij hij te snel en ongecontroleerd op doel schoot terwijl er echt wel meer mogelijk was.

Daarnaast waren er nog wat momenten met Dany en Ricardo maar was het net ongelukkig in de eindfase om echt gevaarlijk te worden.

Nadat Ryan na ongeveer 25 minuten uit viel met een lichte hoofdblessure vielen ook meteen wat automatismen weg. Vlak hierna kwam Zenderen Vooruit ook nog op een 1-0 voorsprong. Een prima actie aan de linkerkant met een strakke voorzet en de spits tikte ‘m heerlijk in. Misschien stonden we niet helemaal goed maar aan de andere kant ook een uitstekende aanval van Zenderen Vooruit.

Voor rust werd het ook nog 2-0 nadat er niet goed werd uitverdedigd en er een onhandige overtreding werd gemaakt waarna er een strafschop volgde voor Zenderen Vooruit. Deze werd trouwens zeer hard binnen gewerkt waarbij Jarno in de goede hoek zat maar verder kansloos was.

Met deze tussenstand gingen we ook rusten en in de kleedkamer werd nogmaals de positieve punten benadrukt en dat we een grote nederlaag niet zouden verdienen.

 

De 2e helft bleven we op dezelfde manier Zenderen Vooruit bestrijden. Afwachten en hopen op dat ene momentje. Helaas kwam deze niet. Een aantal keer probeerden we er wel uit te komen maar stonden we of buitenspel of was de eindpass niet goed. En verder hebben we eigenlijk gewoon weinig weten te creëren. Daarentegen was Zenderen Vooruit wel een aantal keer gevaarlijk, vooral in de eindfase maar stonden we goed te verdedigen of was Jarno een sta in de weg.

Uiteindelijk wist Zenderen Vooruit nog één keer te profiteren van een defensieve fout aan onze kant en scoorden ze ook de eindstand, 3-0.

Een terechte overwinning voor Zenderen Vooruit. Zijn we compleet, wordt het al een moeilijk verhaal en nu hadden we gewoon te weinig power om echt gevaarlijk te worden.

Desondanks kunnen we tevreden terug kijken op de minuten die de spelers uit de 019-1 hebben gemaakt en ook zijn we conditioneel weer flink getest.

Er is nog genoeg werk aan de winkel maar een nederlaag tegen Zenderen Vooruit is echt geen schande.

As dinsdag spelen we een oefenwedstrijd tegen BZSV in Borne om 20.00 uur.

Graag zien we onze (vaste) supporters dan weer terug want de geruchten gaan dat het nog lang onrustig bleef in de kleine maar zeer gezellig kantine van Zenderen Vooruit.

Hulde voor onze supporters ..

 

Doelpunten:

1e helft

1-0 Zenderen Vooruit

2-0 Zenderen Vooruit (Strafschop)

2e helft

3-0 Zenderen Vooruit