Verslag 2e Bekerwedstrijd: Luctor et Emergo – AVC Heracles:
Fietsten zonder licht.
10 september 2019
Koffiecorner gesloten
13 september 2019
2e Bekerwedstrijd: Luctor et Emergo – AVC Heracles: 0 – 12 (0-4)
“And here are the result of the jury: AVC Heracles JO11-1…….Douze Points”.
Om de wedstrijd nu met het Songfestival te gaan vergelijken gaat inderdaad ver, maar in de derby tegen Luctor zat muziek.
We waren amper begonnen en Hein speelde al de eerste viool door 2x te scoren. Het is natuurlijk de toon die de muziek maakt en Tiago & Robin wisten ook het net te vinden.
Hierna kwam wederom ons slechte 2e refrein, waarbij veel spelers voor eigen succes gingen en dus uit de toon vielen in ‘mineur’. In de rust stelden de componisten Ramirez & de Bock orde op zaken waarbij spelers naar de trainers pijpen moesten gaan dansen. Het bleek dat beide heren veel noten op hun zang hadden.
Dit had een positief effect en was het AVC dat de boventoon voerde en het tempo versnelde. Spelers gingen elkaar ballen gunnen en varieerden en combineerden ze er op los: Santi maakte de 0-5, Robin de 0-6 en kon Hein zijn eerste hattrick maken: 0-7. Er zat muziek in de 2e helft waarbij Dayen eindelijk de nul heeft gehouden. Dit kwam mede door goed verdedigen, want het was elke keer hetzelfde liedje: was het niet Levi, die de bal veroverde, dan was het wel David of Aeron waarbij we weer een nieuwe aanval konden componeren.
Ian maakte weer veel meters en had de pech dat hij de snaar van het doel raakte. Tiago, Jesse (2x), Robin en Niek maakte het dozijn vol en de 12e man stond op de banken voor een daverend applaus. Luctor is met stille trom richting kleedkamer vertrokken en nu maar hopen dat we Oranje Nassau volgende week ook een toontje lager kunnen laten zingen.
In dit koor zit veel toekomstmuziek, waarbij wij de juiste snaren proberen te raken bij de spelers, zodat ze in de goede stemming komen. Laten we hopen dat we deze lijn met elkaar kunnen doortrekken in de volgende optredens, want dat klinkt namelijk als muziek in mijn oren.