Verklaring bestuur AVC inzake kunstgras
Belangrijk KNVB nieuws
7 oktober 2016
Geen training voor de F-League in de vakantie!
17 oktober 2016

Beste leden en ouders van leden,

De afgelopen week heeft een TV uitzending van Zembla vragen opgeroepen met betrekking het kunstgras wat bij veel voetbalverenigingen gebruikt wordt.

Ook AVC Heracles is sinds 1 jaar in het bezit van een dergelijk kunstgrasveld. Vorige week hebben we reeds de verklaring van de KNVB met alle leden en ouders gedeeld door deze verklaring onder meer op de AVC Heracles website te plaatsen. https://www.avcheracles.nl/belangrijk-knvb-nieuws/

Het bestuur is zich er van bewust dat al deze berichten tot onrust kunnen leiden. Aanvullend onderzoek is absoluut noodzakelijk en gelukkig zijn ook de KNVB, het RIVM en het ministerie van VWS het hierover eens. Voor het einde van het jaar moet er duidelijkheid over komen is de bedoeling van deze partijen. Uiteraard volgen we dit op de voet. Daarnaast zijn we continu in overleg met de gemeente Almelo die formeel eigenaar is van de velden bij AVC Heracles.

Op basis van de huidige inzichten is er geen aanleiding het kunstgrasveld niet te bespelen. Daarnaast hebben we besloten om de keeperstraining van de junioren te verplaatsen naar veld 2. Tenslotte willen we alle leden en ouders wijzen op het advies van het RIVM om kinderen niet te laten spelen met de rubberkorrels van het kunstgras en na het sporten te douchen en schone kleren aan te trekken.

Zoals gezegd zullen wij als bestuur van AVC Heracles het onderzoek en ontwikkelingen nauwgezet volgen en leden en ouders verder informeren als hier aanleiding voor is.