Sportiviteitsbeker voor JO11-1
Verslag trainers bijeenkomt van woensdag 6 juni 2018
8 juni 2018
Impressie toernooi JO9-1 in Rijswijk
12 juni 2018

JO11-1 van AVC Heracles met de Heracles spelersbus naar het klaverblad voetbaltoernooi te Bedum(Groningen)

 

‘S ochtends om 10.30 uur was het verzamelen bij AVC Heracles aan de Verlengde Sportlaan 1.

Daar stond de officiële spelersbus van Heracles Almelo geparkeerd. De jongens lieten we lang in het ongewisse, maar prachtige, verbaasde blikken verschenen toen dit onze vervoersmiddel bleek voor vandaag!

Na een busrit van bijna 2 uur met vele potjes kaarten en de nodige hoeveelheid zoetigheid kwamen we rond 12.30 uur aan in Bedum .

Klaar voor een toernooi in een poule van 6 met enkel 1e klassers, een mooie uitdaging!

 

Eerste wedstrijd: SV Bedum JO 11-1

Een spannende pot waarbij AVC goed begint aan de wedstrijd, kansen krijgt maar stuit op een goede keeper. In het tweede deel van deze wedstrijd wordt de tegenstander sterker, maar onze keeper keept een sterke pot. Een goed begin 0-0.

 

Tweede wedstrijd: DVC JO 11 – 1

Ook deze wedstrijd gaat grotendeels gelijk op hoewel ten opzichte van eersteklassers het verschil in tempo, handelingssnelheid en kracht wel te zien is. Met een subtiele voetbeweging beslist de spits van DVC de wedstrijd: 1-0 verlies.

 

Derde wedstrijd: Zuidlaren JO 11 – 1

Een kopie van de eerste wedstrijd. Kansen over en weer, maar hard werken, goed verdedigen en goed keeperswerk leiden tot een brilstand in de derde wedstrijd. Dit ondanks een prachtig schot van onze middenvelder tegen de onderkant van de lat. Soms moet het ook beetje meezitten. Wederom een verdienstelijk gelijkspel.

 

Vierde wedstrijd : GVAV JO 11 – 1

In deze wedstrijd wordt voor het eerst het verschil in kwaliteit met een klasse hoger duidelijk. AVC verliest deze wedstrijd met 4-0, een terechte nederlaag. In het warme weer neemt de kracht wat af en gaan de koppies een beetje omlaag.

 

Vijfde wedstrijd: NEC Delfzijl JO 11 – 1

Tegen de beste ploeg uit de poule de laatste wedstrijd. We besluiten het toernooi met een 2-0 nederlaag. Duidelijk is dat er een verschil tussen goede eerste klassers en een subtopper uit de tweede klasse zoals AVC. Jammer dat we ondanks kansen geen goal hebben kunnen maken dit toernooi.

De ouders genieten enorm tijdens deze dag in Bedum. Het betreft een uitstekend georganiseerd toernooi tegen ploegen die AVC anders nooit tegenkomt. Een mooie nieuwe en leerzame ervaring. En we lieten ons al het lekkers goed smaken.

Aan het eind volgt, zoals altijd, de prijsuitreiking. Met 2 gelijke spelen en daarmee 2 punten eindigen we als 5e in de poule! Maar: we winnen wel de sportiviteitsbeker!!!

De busreis naar Bedum in de spelersbus van Heracles Almelo, de wedstrijden tegen totaal nieuwe tegenstanders, de gezelligheid onder elkaar met alle (groot) ouders en overige familie en het mooie weer maken het toernooi tot een geslaagd evenement. Nog 1 toernooi en dan zit een lang seizoen erop. Met een gedeelde derde plaats in de competitie, winst op het toernooi in Aadorp vorige week en deze nieuwe ervaring in het Hoge Noorden kunnen we nu al spreken van een prachtig seizoen!