Nieuwsbrief 8 april 2021
Collecteweek Fonds Gehandicaptensport
31 maart 2021
Beste meiden van Almelo
9 april 2021

Beste leden, vrijwilligers, voetballiefhebbers
en alle andere betrokkenen bij AVC Heracles,

Het moment van bezinning hebben wij met Pasen achter ons gelaten. Vanaf nu is het tijd om positief vooruit te kijken en bezig te gaan met de wederopstanding van ons voetballeven. Een maand geleden zijn wij gestart met de campagne “Talenten gezocht” en gisteren hebben wij de contracten met de trainers voor komend seizoen ondertekend. Hierbij kunnen wij jullie mededelen dat eveneens het contract met onze hoofdtrainer van het eerste, Martijn Wessels, met nog een jaar is verlengd. Zowel spelers als bestuur zijn hier ontzettend blij mee.
Talenten gezocht en de eersten zijn gevonden
Ruim een maand geleden zijn wij de campagne gestart, “Talenten gezocht”. Vol trots kunnen wij in de nieuwsbrief melden dat de talenten zich beginnen aan te melden en dat een nieuwe penningmeester zich heeft aangediend in de persoon van Luuk Schut. Wij hebben Luuk gevraagd zichzelf even voor te stellen en hij heeft hier gehoor aangegeven. De komende ALV zullen wij de leden goedkeuring vragen voor zijn benoeming. Onderstaand een korte introductie door Luuk:

Beste Heraclieden,

Mijn naam is Luuk Schut, 22 jaar oud en daarvan al 17 jaar lang lid van AVC Heracles. Na alle jeugdteams te hebben doorlopen, voetbal ik nu in het eerste elftal. Na het afronden van mijn opleiding Bedrijfseconomie aan het Saxion ben ik aan het werk gegaan, maar komend jaar zal ik mijn studie weer gaan oppakken. Nadat Arie jarenlang zijn tijd en energie in AVC Heracles heeft gestoken, waarvoor dank, leek het hem tijd het stokje over te dragen. Ik wil graag wat bijdragen aan de ontwikkeling van onze club, dus toen ik hoorde van de situatie van het penningmeesterschap leek mij dit erg interessant. Het lijkt me leuk en leerzaam om in dit team van bestuurders mee te draaien, zeker met alle plannen die er zijn. 

Overigens zoeken we nog allerlei andere enthousiastelingen, dus wanneer je meer wilt weten, laat het gerust weten. 😉

Graag zie ik jullie zodra het kan weer op de club. Tot dan!

Uiteraard weten wij dat er naast Luuk nog meer talent rondloopt en wij verzoeken jullie, zoals Luuk ook verzoekt, je bij ons te melden, zodat wij de lege plekken in onze opstelling snel kunnen vullen. De vacatures staan vermeld op: https://avcheracles.nl/vacatures/
Heb jij interesse? Mail naar hoofdbestuur@avcheracles.nl

Indeling nieuwe teams
Vanuit de TC kan het volgende worden meegedeeld. Zoals bekend, werkt de TC van AVC met een tijdlijn ten aanzien van de nieuwe teamindelingen. Op 1 april is er een potloodlijst gemaakt, 15 april aanstaande is een eerste indeling bekend en 1 mei zal dan de definitieve indeling bekend worden gemaakt.
Met betrekking tot de volgende leeftijdsgroepen zal dit ook lukken: o8 t/m o15. Voor de o17 en o19 zal dit later plaatsvinden. Dit heeft mede te maken met de goede resultaten van beide teams in dit korte Covid seizoen (beiden ongeslagen bovenaan) in respectievelijk de Hoofdklasse en 1e klasse en de teamindex, welke de KNVB gaat hanteren aankomend seizoen. De o8 t/m o11 zullen grotendeels gelijk blijven. Mogelijk dat hier een klein aantal wijzigingen plaats zullen vinden in verband met de nieuwe dispensatieregels van de KNVB. Selectieteams voor het seizoen 2021-2022, zijn:
o12-1, o12-2, o13-1, o13-2, o15-1, o15-2, o17-1 en o19-1.

Activiteiten
Op dringend verzoek van de regering en lokale autoriteiten, zoals de gemeente Almelo, zijn alle activiteiten, zowel binnen als buiten met derden, voorlopig niet mogelijk, om hiermee onnodige verplaatsingen te voorkomen. Uiteraard geven wij gehoor aan het dringende verzoek, hoe jammer en vervelend dat op dit moment ook is. De evenementen (zoals bijvoorbeeld de Lente spelen en Soccer Camp) die zullen plaatsvinden met derden worden georganiseerd door de gemeente Almelo dan wel door hen ingeschakelde partijen, en niet door AVC Heracles. Het uitnodigen voor ons als vereniging van “buitenstaanders/derden” is helaas nog steeds niet toegestaan.

Gebruik accommodatie AVC Heracles in coronatijd
Momenteel is de accommodatie nog steeds geopend, maar wij verzoeken iedereen om GEEN luidsprekers of andere geluidsdragersmee te nemen die geluidsoverlast voor de omgeving kunnen veroorzaken. Houd rekening met de buurt en voorkom onnodige overlast!  Wij doen hierbij wederom een beroep op iedereen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Uitbreiding accommodatie
De plannen en wensen voor de toekomst van onze accommodatie zijn nog steeds springlevend en staan dus niet stil. Zodra er meer nieuws is zal dit uiteraard gedeeld worden met jullie.

Hoofdsponsor André Knol Drankenservice is verhuisd
In maart is onze leverancier en hoofdsponsor André Knol Drankenservice verhuisd van de Deldensestraat naar de Ambachtstraat 2 en het resultaat mag er zeer zeker zijn. In het nieuwe pand beschikken zij maar liefst over een slijterij van 400m2 (was 150m2) en een magazijn van 800m2. Bovendien is het assortiment flink uitgebreid. Het bestuur van AVC Heracles heeft Adelbert en collega’s, namens onze vereniging, een heerlijke krentenwegge overhandigd bij de opening van het nieuwe pand.

Voor nu zeggen wij, zorg goed voor elkaar, blijf gezond en laten we het samen nog even volhouden!

Zwarte-witte groet,
Het bestuur van AVC Heracles,

Samen zijn we sterker!