Mixed jeugdtoernooi
Tweede gezamenlijk statement
2 maart 2021
Collecteweek Fonds Gehandicaptensport
31 maart 2021

Afgelopen weekend werd bij AVC Heracles een mixed toernooi georganiseerd.

Op vrijdag waren de allerjongsten aan de beurt, waar men heel fanatiek en zonder wanklank diverse wedstrijden tegen leeftijdsgenoten, speelden. In de F-League (20 spelers) was het team van Ajax uiteindelijk de nummer 1.
In de onder-8 waren het maar liefst 30 spelers die met elkaar om de eer streden. De mooie en spannende finale leverde geen doelpunten op, maar wel twee toernooi winnaars. AJAX en Heracles deelden de eer en uiteindelijk gingen alle spelers met een heel tevreden gevoel naar huis.

Op de zaterdag speelden eerst de o9 en o10 (53 spelers) hun 8v8 toernooi. En wat was het spannend. Hier was het Heerenveen die als winnaar uit de bus kwam.

Om 10.45 uur trapten de o11 en o12 (60 spelers) af. Op drie halve velden werd er 7v7 gespeeld waarbij opviel dat er veel meer voetbal werd getoond dan op de kleinere veldjes in de competitie. Samenspel en prima technische passeerbewegingen waren er veelvuldig te zien. Hier ging team Ajax met de eer strijken.

Alle wedstrijden in de onderbouw werden zonder scheidsrechter gespeeld. Geen enkele wanklank of vreemde reacties. Nee, die kanjers kunnen heel veel zelf oplossen. Sportief en fanatiek gaan hand in hand.

Na de middag was de bovenbouw aan de beurt. De o13 en o15 (79 spelers) maakten er een waar spektakel van. Ondanks dat veel spelers elkaar niet kenden was het ontzettend mooi te zien dat spelvreugde en fanatisme het onbekende snel wegspeelden. Goed voetbal in alle poules leverde spannende standen op, met uiteindelijk team Feijenoord als winnaar.

Om 15.00 uur waren het de o17 en o19 (46 spelers) die de strijd aangingen. En dat de spelers er zin in hadden was snel duidelijk. De teams streden in twee poules waarbij er meteen moest worden gepresteerd. Onder de geweldige leiding van de twee scheidsrechters was het een en al fanatisme. In de kruisfinales moesten er shoot-outs aan te pas komen om uiteindelijk de finalisten te bepalen.

De finale ging tussen AZ en Heerenveen, waarbij er door beide teams één keer werd gescoord. Ook hier waren het de shoot-outs die de winnaar zouden bepalen. Uiteindelijk was team Heerenveen het beste.

Tevreden terugkijkend mogen alle vrijwilligers en spelers genieten van hun welverdiende weekend.

Spelers bedankt want zonder jullie sportieve en plezierige aanwezigheid was het nooit zo’n succes geworden. Jullie verdienen een groot compliment !

Ook de vrijwilligers dank. Dit is waar een vereniging voor staat. Samen **zijn we **sterker !

Technische Commissie AVC Heracles