Fysio Graven Esch

Fysiotherapie

Als sportvereniging is het, naast het bieden van sport plezier aan jong en oud, ook een zorg om de juiste begeleiding te kunnen bieden bij het sporten en, misschien wel belangrijker, tijdens de behandeling van blessures.

Om deze reden bieden fysiotherapie De Graven Esch de mogelijkheid om dit bij AVC Heracles te laten onderzoeken en te begeleiden, naar wens van de sporter.

Wij, als AVC Heracles, vinden dit belangrijk en gaan dit dan ook vanuit de vereniging ondersteunen. Heb jij of jouw voetballende kind vaak een blessure, lichte klachten of willen jullie andere sport gerelateerde zaken bespreekbaar hebben, dan willen wij jullie verzoeken om dit bij AVC Heracles te laten onderzoeken.

Daarnaast kan jullie trainer en/of begeleider dan, in samenspraak met de fysiotherapeut, de sporter op de juiste manier begeleiden.

Dit kan elke dinsdag bij aanvang van het seizoen tussen 18.30 en 19.30 uur. Dit is een vrije inloop en toegankelijk voor alle leden, ook als er niet getraind wordt op deze dag! Dit alles is geheel vrijblijvend en zijn er geen verplichtingen naar fysiotherapie De Graven Esch toe.

Immers, iedereen is vrij om te kiezen waar zijn behandeling plaats moet vinden. Wel heeft fysiotherapie De Graven Esch veel mogelijkheden en kennis in huis om sporters goed te begeleiden. Om hiervan een beeld te krijgen vinden jullie in de bijlage een toelichting vanuit fysiotherapie De Graven Esch.

Wij hopen hiermee een steentje bij te dragen aan een gezonde voetbalclub

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie.

De sportfysiotherapeut geeft voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.
De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis. Steeds vaker is hij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Sport Inloopspreekuur Graven Esch Locatie

Bent u een sporter op amateur of professioneel niveau en heeft u al een tijdje last van een
vervelende (sport)blessure of wilt u graag advies? Kom dan langs tijdens ons inloopspreekuur.
Tijdens dit spreekuur zal er een screening van 15 min plaatsvinden, deze zal bestaan uit een
aantal vragen en een onderzoek. Na afloop zal worden bekeken of verdere behandeling
nodig is of dat advies voldoende is.

Elke zaterdagochtend tussen 11.15-12.00 uur is er een (sport)fysiotherapeut aanwezig om u te helpen met uw klacht.

De eerste keer bestaat uit een screening en een onderzoek, u wordt dan nog niet behandeld, maar krijgt wel adviezen en er kan een behandeling ingepland worden indien nodig. Aan deze screening zijn geen kosten verbonden! Aanmelding en een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

    Verifieer uw aanvraag. Vul de code in (verplicht):

    captcha