Extra Nieuwsbrief
Aangescherpte regels
13 november 2021
In memoriam: Jan Kleinpenning
19 november 2021

Beste ouders, leden, vrijwilligers en alle andere betrokkenen bij AVC Heracles,

Afgelopen vrijdag 12 november heeft de overheid nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd, die per

13 november van kracht zijn geworden. Eén van deze maatregelen is het niet toestaan van publiek bij wedstrijden en trainingen. Net als iedereen vinden wij dit jammer, maar hebben wij als vereniging wel te handelen naar het beleid van de overheid. Dit betekent dat de aangescherpte maatregelen ook gevolgen hebben voor AVC Heracles. In deze nieuwsbrief zetten we nog een keer op een rij welke maatregelen van kracht zijn en wat deze voor jullie en anderen beteken.

 

Algemeen

Wij vragen iedereen om de algemene maatregelen in acht te nemen:

 • heb je corona-gerelateerde klachten (zoals griep- of verkoudheidsklachten, hoesten en keelpijn) dan blijf je thuis (en laat je testen);
 • houd buiten het sporten om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand aan;
 • was regelmatig je handen;
 • schud geen handen;
 • nies/hoest in de elleboog;
 • gebruik zoveel mogelijk een eigen bidon tijdens trainingen of wedstrijden.

 

Op het terrein en in het clubgebouw van AVC Heracles zijn desinfecterende middelen aanwezig en er is voldoende mogelijkheid voor het wassen van handen. In de kantine wordt extra geventileerd.

 

Het gebruik van het gezonde verstand staat voorop en ook nu doen wij weer een groot beroep op jullie eigen verantwoordelijkheid!

 

Het CoronaToegangsBewijs (CTB)

Dit houdt in:

 1. je bent gevaccineerd of
 2. je hebt een geldig herstelbewijs of
 3. je bent negatief getest (de test is maximaal 24 uur oud).

Bij controle laat je dit CTB zien samen met je identiteitsbewijs.

 

Wanneer is het CTB nodig?

 1. Het CTB is nodig voor toegang tot de kantine, toiletten en de kleedkamers;
 2. Het CTB moet getoond worden door iedereen vanaf 18 jaar;
 3. Vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn voor het uitoefenen van deze functie hoeven geen CTB te tonen (zoals trainers, leiders, scheidsrechters en barpersoneel).

 

Hoe wordt het CTB gecontroleerd?

Kantine en toiletten: bij binnenkomst meld je je bij het barpersoneel waarbij je aangeeft dat je in de kantine plaats wilt nemen of gebruik wilt maken van het toilet. Je laat vervolgens jouw CTB en ID zien.

Kom je alleen iets te drinken of te eten afhalen in de kantine, dan draag je een mondkapje en hoeft jouw CTB niet gecheckt te worden. In de kantine moet gebruik worden gemaakt van vaste zitplaatsen.

 

Kleedkamers: de trainer/leider checkt het CTB van de spelers van het eigen team. Dit gebeurt ook door de trainer/leider van de tegenstander (dit zal ook in de voetbalapp van de tegenstanders aangegeven worden).

Wij vragen jullie om begrip en respect als gevraagd wordt naar het CTB. Wees verstandig en volg de regels op die gelden op de accommodatie. Bovenstaande regels zijn eveneens van toepassing op locatie van de tegenstander. Volg ook hier altijd de aanwijzingen van de organisatie op. De app is te downloaden op: https://coronacheck.nl/nl/

 

 

Ouders en spelers

 • Ouders en overige belangstellenden zijn als publiek niet toegestaan bij wedstrijden en trainingen.

Ons advies is om de spelers al zoveel mogelijk aangekleed in tenue naar AVC Heracles te laten komen. De trainer/leider zal de spelers van het team opvangen en verder begeleiden.

 • Spelers vanaf 18 jaar moeten, om gebruik te kunnen maken van de kleedkamer, een geldig CTB kunnen tonen aan de trainer/leider. Kan dit niet getoond worden dan zal de speler buiten de kleedkamer moeten wachten.
 • Spelers vanaf 18 jaar die klaar zijn met een wedstrijd worden bezoekers en moeten in die hoedanigheid het sportveld op de accommodatie verlaten. Bij een bezoek aan de kantine of de toiletten moet vervolgens weer een CTB getoond worden.

 

Rijouders

In navolging van het advies van de overheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge spelers vervoeren naar een uitwedstrijd of omdat de betrokken voetbalvereniging ver weg gelegen is, zijn in dat geval ‘functioneel aanwezig’ en hoeven geen CTB te tonen.

 

Als vervoer plaatsvindt waarbij personen van verschillende huishoudens meerijden is het advies om met elkaar af te stemmen over het dragen van een mondkapje. Ook hier geldt weer: gebruik het eigen gezonde verstand.

 

Kantine

Voor de kantine zijn dezelfde regels als voor de horeca van kracht. Dat betekent een sluiting om 20.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag was de kantine al gesloten bij gebrek aan vrijwilligers. Wij hebben de verschillende voors en tegens op een rij gezet en hebben besloten dat:

-de kantine gesloten blijft op maandag, dinsdag en woensdag;

-de kantine ook dichtgaat op de donderdag en vrijdag;

-op zaterdag en zondag de kantine geopend is voor spelers en functionele vrijwilligers (tot max. 20.00 uur).

Wel geldt dat bij bezoek aan de kantine het barpersoneel controleert op het CTB en dit getoond moet worden tenzij er sprake is van het afhalen van eten of drinken.

 

Voor de volledigheid: Bij alleen afhalen van eten en/of drinken in de kantine is wel een mondkapje verplicht.

 

De verplichte bardiensten voor de teams worden, tot nadere orde, opgeschort. Dit omdat wij verwachten dat het aantal bezoekers van de kantine fors zal afnemen de komende weken waardoor extra inzet even niet nodig zal zijn.

 

Vanwege het niet toestaan van publiek op ons terrein is ook de koffiecorner gesloten.

Tot slot
Wij hebben deze nieuwsbrief opgesteld mede aan de hand van het protocol ‘Verantwoord sporten’ van de KNVB (te vinden op www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen). Via de nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van eventuele ontwikkelingen. Deze nieuwsbrief wordt ook op de website van AVC Heracles en Facebook geplaatst.

Voor nu zeggen wij: houd vol en blijf gezond!

Zwarte-witte groet,

Bestuur AVC Heracles

Samen zijn we sterker!