Ben je oké? Campagne van start in Almelo
Hollandse avond een daverend succes
22 april 2022
Hieperdepiep
3 mei 2022

Op 25 april is de gemeente Almelo gestart met de Ben je oké? Campagne. Tientallen lokale horeca en sportclubs hebben zich als ambassadeurs aangemeld en doen, net als AVC Heracles, mee!

De Ben je oké-campagne van Rutgers maakt ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar. De campagne helpt omstanders in te grijpen wanneer zij zien dat iemand zich ongemakkelijk voelt met een eenvoudige vraag: “Ben je oké?”. Uit onderzoek van Rutgers blijkt dat deze vraag het meest succesvol is. De campagne roept iedereen op elkaar te helpen als je ziet dat iemand ermee te maken heeft. Samen dragen we hiermee uit dat wij ongewenst seksueel gedrag niet als normaal en niet als oké zien.

Sinds enige jaren heeft AVC Heracles ook een (onafhankelijke) vertrouwenspersoon, Nico Bijenhof. Heb jij vragen over of te maken met bijv. pesten en gepest worden, discriminatie, verbale agressie of grensoverschrijdend (seksueel) gedrag (bijv. in de benadering of aanraking) neem dan contact op met Nico (mail: nicojbijenhof@gmail.com). Een vraag of melding wordt altijd vertrouwelijk behandeld en alle vervolgstappen worden eerst met jou besproken.

Bestuur AVC Heracles