AVC Heracles SELECTIE – VOORBEREIDING
Steun AVC Heracles
13 september 2019
Kampioenenparade 2019
17 september 2019

De voorbereiding, beker en Tukker Cup.

Op zaterdag 17 augustus hadden we voor de selectie, tegenwoordig AVC Heracles 1 en 2, de start van het komende seizoen. De meeste spelers hadden genoten van een welverdiende vakantie (sommigen hadden het op dat moment nog voor de boeg) en kwamen uitgerust op de eerste training. De eerste weken van zo’n voorbereiding staan uiteraard in het teken van het fit worden. Het “fit worden” was dan ook de eerste 2 weken, waarin maar liefst 7 trainingen en 2 oefenwedstrijden gepland stonden, de hoofdzaak tijdens de trainingen en wedstrijden. De 2 wedstrijden die we speelden, tegen SVVN en vv Reutum, konden alle spelers op voldoende speelminuten rekenen. Een nieuwe groep moet duidelijk wennen aan elkaar, een goed resultaat zat er dan ook tegen beide, sterke en ervaren, tegenstanders niet in (red. 7-1 en 7-0).

Na deze 2 weken konden we langzaam het conditionele met het tactische gaan combineren in de trainingen. In de eerste bekerwedstrijd, uit tegen vv Avereest uit Balkbrug, konden we het reeds tactisch getrainde gaan uitvoeren in een wedstrijd. Echter hadden we veel moeite met de speelwijze van vv Avereest, waardoor we zelf weinig aan aanvallen toekwamen. Op de moment dat we wel aan het voetbal toekwamen, leden we te vaak en te gemakkelijk balverlies. De wedstrijd ging helaas met 5-1 verloren (doelpunt Mart van der Heiden).

In de wedstrijd erna, de derby tegen ASV’57, kwamen we al iets meer aan voetballen toe. Echter was het goed uitvoeren van taken wat de doorslag gaf in deze wedstrijd. Verdedigend gaven we weinig kans weg, zelf konden we er met enige regelmaat gevaarlijk uitkomen. De laatste 25 minuten hadden we aanvallend weinig in te brengen en moest Jarno enkele keren in actie komen om de aanvallen van ASV’57 onschadelijk te maken. We wonnen deze wedstrijd met 3-2 tegen een sterke 3e klasser. (doelpunten van Mart van der Heiden, Frank Scholing en Ryan Quentemeijer).

Op dinsdag 10 september traden wij voor het eerst aan in de Tukker Cup, met Barbaros uit Hengelo als tegenstander. Barbaros, tegenwoordig uitkomend in de zondag 2e klasse, heeft een sterke selectie, en lieten dit zien in deze wedstrijd. Echter heeft AVC Heracles in deze wedstrijd laten zien hoe je als team, door goed samen werken, een goede tegenstander toch op een bepaalde manier de baas te zijn. Verdedigend stond het goed, waardoor Barbaros maar tot een paar grote kansen kon komen. Helaas waren we niet bij machte om aanvallend iets van onszelf te laten zien. Uitslag: 3-0.
De volgende wedstrijd in de Tukker Cup spelen we op 8 oktober, thuis tegen 1e klasser SVZW.

De laatste ronde in de beker speelden we op de Universiteit Twente in Enschede tegen vv Drienerlo. Deze tegenstander komt, net als wij, uit in de zaterdag 4e klasse. In deze wedstrijd hadden we erg veel balbezit, echter kwamen we tot te weinig grote kansen. Vv Drienerlo profiteerde van de ruimtes die ze kregen en gingen zorgvuldig met de kansen om. We verloren de wedstrijd met 4-3. (doelpunten van Tom Grob, Stijn van de Keuken en Ryan Quentemeijer).

Al met al kunnen we terug kijken met gemengde gevoelens op onze voorbereiding. Bij vlagen lieten we zien dat we steeds meer in ons spel komen en beginnen langzaam aan elkaar te wennen (6 van de 16 spelers zijn nieuw).

 

De competitie

Komend weekend mogen we dan voor het eerst in de historie van onze club de competitie aanvangen op zaterdag. De tegenstander is ATC’65 uit Hengelo. Wij hopen jullie aanstaande zaterdag om 14:00 uur te zien aan de zijlijn of een op plekje op onze prachtige tribune.

SELECTIE AVC HERACLES 1:
Jarno Lamers                     Ramon Otte                       Mart van der Heiden      Maurits Wissink
Stan Loman                        Steff Hoekstra                  Rogier Dollekamp            Frank Scholing
Mart Keizers                      Stijn van de Keuken       Dany Meijer                      Tom Grob
Calvin Vermeulen           Ryan Quentemeijer         Talha Kazmaz                    Colin Lubbelinkhof
Luuk Schut