AVC HERACLES 1 VERLIEST DE VUURDOOP
Verslag AVC Heracles JO11-4 – MVV
22 september 2019
Gevonden voorwerpen
26 september 2019

Na lang wachten mochten we dan afgelopen weekend voor het eerst aantreden in de zaterdag 4e klasse E. De tegenstander: ATC’65.
Of het kwam door de zenuwen, het gewenningsproces of dat het toch ergens anders aan lag, daar zijn we nog niet achter. Maar een echte wedstrijd is het helaas nooit geworden. We verloren helaas met 2-4.

Vol goede moed traden de Heraclieden aan voor de aftrap. Het plan van aanpak was duidelijk, de mouwen werden opgestroopt en de neuzen stonden in dezelfde richting. Zo dachten we tenminste. Echter was het ATC’65 dat van meet af aan duidelijk het heft in handen nam. We leken langzaam te verlammen vanaf het moment dat scheidsrechter Bos voor het beginsignaal floot.

De eerste mogelijkheden waren dan ook voor ATC’65. Echter liet de tegenstander, spelend in de AVC Heracles uitshirts, zien ook nog niet scherp voor het doel. Pas na een half uur spelen kon de eerste echte kans genoteerd worden. Zoals het spelbeeld al aangaf was deze kans voor ATC’65. Echter door goed optreden van Mart K, Calvin en Jarno konden deze eerste speldenprikken onschadelijk worden gemaakt.
Vaak in het voetbal zegt men: “Als je (ATC’65) de kansen zelf niet maakt, vallen de doelpunten aan de andere kant”. Deze wijsheid ging vandaag echter niet op. Sterker nog, door slordigheden hielpen we de tegenstander juist lekker in het zadel. Twee doelpunten werden ATC’65 in de schoot geworpen. Zelf konden we hier niets, op twee halve mogelijkheden na, tegenover zetten.

Conclusie; ruststand 0-2.

In de rust bespraken we dat als we de wedstrijden wouden keren we in ieder geval veel meer agressie, op een positieve manier, moesten tonen. Zowel verdedigend als aanvallen. Helaas konden we dit in het eerste half uur nog niet bewerkstelligen. En kon ATC’54 relatief gemakkelijk uitlopen naar 0-4. Het laatste kwartier leek dan toch het kwartje te zijn gevallen. Na de invalbeurten van Ramon en Talha konden we duidelijk meer druk vooruit houden. We gingen opportunistischer spelen en kregen enkele kansen.

Een handsbal van ATC’65 werd gezien door de goed leidende scheidsrechter en de penalty werd gegeven. Ryan wist deze, met een fantastische Panenka, te benutten. Hierdoor leek enigszins het geloof terug te keren in de ploeg. Helaas viel de volgende treffer, de 2-4 door Mart van der Heiden, te laat waardoor een overwinning niet meer mogelijk was. Al met al een teleurstellend resultaat.
We zullen ons deze trainingsweek moeten herpakken en de messen moeten slijpen, aangezien een pittige tegenstander op ons wacht.

Komend weekend mogen we aantreden tegen, van horen zeggen titelkandidaat, De Zweef in Nijverdal. De aftrap is om 14:45 uur. Wij hopen van harte weer op jullie steun te kunnen rekenen.

OPSTELLING AVC HERACLES:
Jarno Lamers, Stan Loman, Mart Keizers, Calvin Vermeulen, Ryan Quentemeijer, Steff Hoekstra, Rogier Dollekamp (71. Ramon Otte), Stijn van de Keuken, Tom Grob (63. Maurits Wissink),
Mart van der Heiden (71. Talha Kazmaz)