Corona toernooi 20 juni 2020 groot succes
Corona Toernooi 2020, 20 juni 2020
16 juni 2020
Nieuwsbrief 24 juni 2020
24 juni 2020
Zaterdag 20 juni 2020 werd op veld 3 van AVC Heracles het grote Corona toernooi voor de onderbouw gehouden. Ruim 160 spelers in de leeftijd van 5 tot 11 jaar streden in mixed teams fanatiek om de prijzen in drie verschillende leeftijdsgroepen.
 
S morgens om 09.00 uur werd eerst afgetrapt door de teams van O7 en O8. In 4 teams speelden zij een volledige competitie waarbij team Ajax er met de gouden medaille vandoor ging. Mooi om dat kleine grut te zien voetballen en hoe fanatiek ze zijn.
 
Daarna was het om 11.00 uur aan de O9 en O10 spelers, die in tien teams een halve competitie in twee poules speelden met daarna de finale rondes. Hier ging Feyenoord aan de haal met de gouden medaille. Wat een geweldige voetballers hebben wij in de jongste jeugd voetballen. Hieruit blijkt maar weer dat wanneer je in de breedte opleidt er een bredere top ontstaat. En als je het allemaal nog niet op techniek kunt oplossen, karakter en inzet veel goedmaken.
 
Als laatste waren om 13.00 uur de O11 en O 12 aan de beurt. En dit werd een waar spektakel. Er werd om elke meter gestreden. Met goed voetbal en een portie inzet waar je U tegen zegt. Opnieuw tien teams speelden op een half veld in twee poules een halve competitie met een eindronde. De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen AC Milan en Arsenal. Na de 10 minuten spelen stond het 1-1, waarna er een golden goal uiteindelijk besliste dat AC Milan de kampioen van het Corona Toernooi werd gekroond.
 
Alle spelers gingen naar huis met een mooie medaille die over 30 jaar nog wel enige emotionele waarde zal hebben. Het Corona toernooi 2020 was een waardige afsluiting van het vreemde seizoen 2019-2020.
 
Met dank aan de trainers en begeleiders deze zaterdag, en een dankjewel aan de medeorganisatoren die het geheel in goede banen leiden. Maar ook een woord van dank naar het Bestuur dat aanwezig was gedurende het toernooi en de bijdrage van oud-voorzitter Ronnie Munster voor het fruit.
 
Maar nog meer dan dat een heel groot dankjewel aan de spelers die hebben gezorgd dat dit toernooi zo perfect verliep. Ondanks de Corona maatregelen en de beperkte ruimte werd met goed voetbal, fairplay en een positieve instelling gevoetbald. Wij zijn er zeker van dat AVC Heracles de aankomende jaren een mooie toekomst tegemoet gaat.