19 januari 2018

Sportlust Vroomshoop – AVC Heracles

Oefenwedstrijd

Zondag 14 januari 2018

Na een week fanatiek getraind te hebben stond op zondag 14-1 al weer de 1e oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was Sportlust Vroomshoop wat uit komt in de 4e klasse en daarin op een stabiele plek in de middenmoot staat.

Tot nu toe zijn er tegen hoger geklasseerde teams elke keer weer positieve resultaten behaald.

De selectie voor deze wedstrijd bestond uit:

Vicente (k), Mart Keizers, Calvin, Thijs, Rogier, Steff, Ryan, Lars, Mart van der Heiden, Tico, Luuk, Ties, Kevin, Bas en Dany.

Om klokslag 14.00 uur werd er afgetrapt op Sportpark De Bosrand in Vroomshoop. Dit complex wordt gedeeld door zowel Sportlust Vroomshoop als Vroomshoopse Boys.

Koude omstandigheden maar gelukkig was het verder wel droog.
Voor beide ploegen was het natuurlijk wat aftasten, hoe zijn beide ploegen uit de winterstop gekomen?

Beide teams speelden om te winnen en probeerden ook vooruit te voetballen. Kansen waren er ook. Zowel Sportlust als AVC kregen mogelijkheden om de score te openen.

Vanuit de organisatie speelde AVC een behoorlijke pot. Verdedigend stond het vaak prima. Het middenveld werd bij balbezit misschien wat te vaak overgeslagen maar vooral in de 1e helft was het aanvallend ook zeker niet onaardig. Veel positiewisselingen en ook veel snelheid waardoor onze aanvallers soms moeilijk te verdedigen waren.

Toch was het Sportlust die met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Middenvelder van Sportlust mocht te lang met de bal doorlopen en werd te laat aangepakt. De voorzet die volgde werd nog wel weggewerkt maar bij de afvallende bal stonden we opnieuw te slapen waardoor een speler van Sportlust de bal binnen kon werken.

In de 2e helft werd er volop gewisseld. Iedere speler kreeg voldoende speelminuten om zich te laten zien. Voetballend was het misschien wat minder in de 2e helft maar toch wisten we de 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning. Waar Sportlust ook een aantal goede mogelijkheden kreeg om te scoren waren wij aan de andere kant toch wat effectiever. Nadat we in de 1e helft al verzuimden om te scoren was het Ties Jaarsma die een diepe bal van Lars Ossel wist te controleren en de bal langs de keeper van Sportlust wist te plaatsen. De 1-2 kwam op naam van Ryan Quentemeijer. Hij wist een vrije trap in één keer in het doel te plaatsen. Een onhoudbare bal.

Gescoord werd er verder niet meer waardoor we opnieuw een overwinning wisten te behalen tegen een team wat hoger als ons speelt.

Zo’n overwinning geeft natuurlijk vertrouwen en dat neem je toch maar even lekker mee.
Voor een 1e (oefen)wedstrijd zeker niet slecht. Genoeg punten waar we meer verder kunnen. Opnieuw hebben we laten zien dat we klaar zijn om een stap naar boven te maken.

a.s. Dinsdag 16-1 spelen we opnieuw een oefenwedstrijd. Ditmaal zal de tegenstander SDOL uit Luttenberg zijn.
Aanvang: 20.00 uur op Sportpark De Achterberg.