1e helft

Geen

2e helft

51e minuut: 0-1 Lars Ossel (Assist Gerrit Hendriks)

FLERINGEN – Na een meer dan prima voorbereiding heeft AVC Heracles haar 1e competitiewedstrijd winnend af weten te sluiten en zo de heerlijke 3 punten mee te nemen naar Almelo. Tegenstander was VC Fleringen in deze klasse. De gehele voorbereiding heeft de selectie prima resultaten behaald tegen ploegen uit hogere klassen en daarbij ook geen onverdienstelijk spel laten zien. Toch zegt zo’n voorbereiding helemaal niks als je de competitie niet goed begint, want daar doe je het uiteindelijk voor. Ondanks het gemis van enkele spelers zijn we nooit echt in de problemen gekomen en hadden we achteraf onszelf eerder moeten belonen. AVC Heracles was over de volle 90 minuten de bovenliggende partij en had ook het meeste recht op een overwinning gezien zowel de verhouding in balbezit als het aantal gecreëerde kansen.

Opstelling tegen VC Fleringen:

Vicente (k); Luuk (Bas), Matthijs, Mart, Thijs; Rogier, Ryan (A), Steff; Tico (Gerjan), Gerrit (Mart van der Heiden 019-1), Lars

Heerlijk weer, een prachtig kunstgrasveld (VC Fleringen krijgt een heel mooi complex), toeschouwers, kortom alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie en aantrekkelijke wedstrijd van te gaan maken. Toch heeft zo’n nieuw kunstgrasveld niet alleen voordelen. Omdat het juist zo nieuw was en dan ook nog in combinatie met warme en zomerse temperaturen voelde het veld eigenlijk heel stroperig aan. De korrels waren nog niet helemaal goed verdeeld waardoor heel snel combinatievoetbal niet altijd mogelijk was.

Vanaf het begin was het spelbeeld eigenlijk wel duidelijk: AVC Heracles moest het spel gaan maken en VC Fleringen leunde achterover, hield het veld heel compact en hoopte op snelle uitbraken.

Dat is vrij lastig voetballen en dat zag je dan ook wel aan ons spel, vooral in het begin. Hoewel we echt wel probeerden te combineren konden we niet altijd de eindpass vinden om iemand vrij voor het doel te spelen. Het duurde dan ook even voordat we de 1e speldenprikjes konden uitdelen. Naarmate de 1e helft vorderde kwamen we wel steeds beter in ons spel. Vooral als we het tempo hoog hielden en veel bewogen zonder bal kwamen we er een aantal keer gevaarlijk door. Zo kregen we een aantal goede kansen via Rogier en Steff maar vooral Lars stond vaak aan de eindbasis van zo’n aanval. Helaas wist hij geen van deze kansen te verzilveren mede door goed keeperswerk aan de kant van VC Fleringen. Aan de andere kant moesten we ook een aantal keer oppassen voor zo’n uitbraak van VC Fleringen waarbij we niet altijd goed anticipeerden op de lange bal.

Vlak voor rust kregen we de grootste kans om de score te openen via Steff die zich goed vrij had gepositioneerd en de bal kreeg van Lars. Steff deed eigenlijk alles goed, behalve het scoren.

De scheidsrechter floot hierna ook direct voor de rust.

Al met al zo’n 75% balbezit, genoeg kansen maar nog steeds de brilstand.

In de rust werden er een aantal zaken besproken waarin we ons nog konden verbeteren. Het getoonde spel kon ons best wel bekoren maar we hadden ons helaas nog niet beloond wat overigens zeer terecht zou zijn.

De 2e helft was misschien voetballend wel iets minder. De warmte ging ook steeds meer z’n tol eisen maar de hele tijd druk zetten naar voren en kort op de man zitten kostte natuurlijk aardig wat energie.

Toch scoorden we al gauw de 0-1. Een aanval via rechts kwam terecht bij Tico die de geheel vrijstaande Gerrit vond. Hij hield de bal goed vast, hield overzicht en zag de inkomende Lars die wel raad wist met dit buitenkansje. Een prima, uitgespeelde aanval.

Je zou dan denken dat alle remmen los zijn maar hierna misten we eigenlijk kans op kans. Genoeg 100% kansen om de score uit te breiden maar opnieuw hadden we het vizier gewoon niet op scherp staan. Doordat het maar 0-1 bleef staan geloofde VC Fleringen ook nog in een gelijkspel. De ballen werden steeds meer richting onze helft geschoten waardoor je in lastige situaties terecht komt. Soms hadden we wat geluk, andere keren wisten we goed te verdedigen. Een aantal, onterechte vrije trappen werden door de scheidsrechter gegeven maar VC Fleringen wist hier niet van te profiteren. Doordat wij ook niet meer wisten te scoren (wat overigens zeer terecht zou zijn geweest) eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor AVC Heracles.

De kop is er dan eindelijk af, de 1e 3 punten zijn binnen en dat voelt gewoon heel erg lekker. De overwinning was uiteindelijk zeer terecht en je had voor je kop moeten slaan als dit anders was geweest. We hebben genoeg fases gezien in de wedstrijd waar we op verder kunnen borduren, dat was ook al in de voorbereiding ook al te zien. Dit goede gevoel en de punten moeten we nu doortrekken. De volgende tegenstander, Vosta, heeft de thuiswedstrijd tegen RKSV Bornebroek met 4-3 weten te winnen.

Hopelijk kunnen we dan voor ons eigen, trouwe thuispubliek de 3 belangrijke punten in Almelo houden. Het zal nog zwaar genoeg worden.

Aanvang zal zijn om 14.00 uur op ons gezellig en vooral prachtige complex.